AcasăPoliticaTăriceanu, întrebare-cheie pentru Orban: ”La ce naiba mai avem nevoie de guvernul...

Tăriceanu, întrebare-cheie pentru Orban: ”La ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?”

Tăriceanu reacționează la mesajul lui Bogdan (sursa foto: Facebook)

Pentru a doua oară în doar câteva zile, din direcția ALDE se cere amânarea începerii școlii.

De această dată, însă, liderul formațiunii i se adresează direct premierului, prin intermediul unui mesaj tranșant menit să îi mai taie din elanul dobândit de către șeful Guvernului ca urmare a situației din Parlament care a făcut imposibilă, din lipsă de cvorum, dezbaterea și supunerea la vot a moțiunii care îi viza Cabinetul.

”Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și să recunoști acest lucru insiști să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate”, i-a transmis fostul premier Tăriceanu actualului ocupant al fotoliului de prim-ministru.

Liderul ALDE îi atrage atenția lui Ludovic Orban asupra faptului că ar trebui ca soluțiile ce țin de începerea școlii să nu fie puse pe planul secund, după campania pentru localele din 27 septembrie. ”Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândești la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru și voi nu faceți nimic la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?
Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune? Nu te simți, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinți, elevi și dascăli și nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ți bați joc de felul în care începe școala”, continuă Călin Popescu Tăriceanu postarea transmisă miercuri după-amiază, pe Facebook.

Ce îi propune în privința campaniei electorale

Pe lângă faptul că solicită pentru a doua oară amânarea deschiderii școlilor, politicianul îi propune șefului Guvernului varianta suspendării campaniei pentru alegerile locale, pentru ca tot accentul să cadă pe prima temă. ”Îți mai spun încă o dată: amână începerea școlilor până după alegerile locale. Luați-vă niște timp că să vă organizați mai bine. Aduceți măștile pentru cei care au nevoie. Asigurați-vă că în toate școlile există apă și săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare. Spuneți-le părinților ce au de făcut dacă li se va infecta copilul. Și dacă ți-e frică de faptul că ceilalți vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm șansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucați, în sfârșit, de treabă”, susține Tăriceanu.