AcasăPoliticaTăriceanu intră în cursa pentru Primărie: ”E nevoie de oameni cu greutate”...

Tăriceanu intră în cursa pentru Primărie: ”E nevoie de oameni cu greutate” – VIDEO

Pe lista politicienilor care aspiră să conducă Bucureștiul, din postura de primar general, s-a mai adăugat un nume – cel al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a ieșit în fața presei în urmă cu scurtă vreme pentru a face un ”anunț important” și anume că a hotărât să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, în care deja își anunțaseră înscrierea actualul edil al Bucureștilor, social-democrata Gabriela Firea, dar și Nicușor Dan.

Călin Popescu Tăriceanu și-a explicat decizia prin faptul că a ajuns la concluzia că nu e niciun candidat liberal în această bătălie electorală, în ideea că Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL la alegerile din această toamnă, ”n-are un profil liberal”. ”Sunt de 30 ani liberal și cred că în momentul de față (…), având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, o perioadă grea, generată de epidemia de coronavirus, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate. Eu am și la propriu o anumită greutate”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, Tăriceanu a adus în discuție experiența acumulată în funcțiile de premier și de președinte al Senatului, pe care le-a deținut anii trecuți, îi sunt ”extrem de utile pentru a clădi o strategie și o viziune” pentru București.

Decizie în privința organizațiilor ALDE din țară

Totodată, liderul ALDE a făcut referire și la deciziile ce țin de organizațiile locale ale formațiunii pe care o conduce, când vine vorba de alegerile locale programate pe 27 septembrie.

„În al treilea rând, mă consider în situaţia de a avea o anumită responsabilitate şi o obligaţie nu numai de electoratul liberal, ci şi faţă de colegii mei din partid, față de organizaţiile liberale din ţară. (…) Acesta e și un îndemn foarte serios la luptă, la competiţie pentru toate organizaţiile ALDE din ţară. Am decis să dăm autonomie de decizie în privinţa participării la alegerile locale. Am agreat un acord politic cu PSD şi în baza acestui acord politic un număr de 10-12 organizaţii vor merge alături pe liste comune, dar trei pătrimi din organizaţii au hotărât să meargă pe liste individuale”, a mi precizat Tăriceanu, în fața presei.

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari

3 COMENTARII

  1. Nume grele candideaza Petrov, Plicusor, Truliceli, Sarma’n cur, Piedone, Ponta, Vanghele, parca suntem in vremile bune.. Mai lipsete tataita Lis care sigur trage la pacanele acum…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger