Cauta

Tăriceanu îl toacă mărunt pe Orban. „PNL îşi trimite candidaţii peste tot!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat pe premierul Ludovic Orban din cauza numeroaselor deplasări prin țară pe care acesta le-a făcut începând cu data de 15 mai și până în prezent.

Potrivit lui Tăriceanu, premierul a făcut aceste deplasări într-o campanie electorală mascată.

Secretariatul General a Guvernului confirmă faptul că Ludovic Orban are, în total, la activ, 13 vizite prin judeţe începând cu 15 mai.

Acesta a vizitat şantiere în lucru, fabrici şi uzine, şantiere navale, terminale în aeroport, porturi.

Secretariatul Guvernului spune că prim-ministrul se deplasează cu maşinile SPP, aşa că nici nu au cheltuieli aferente deplasărilor.

De asemenea, după un calcul făcut de Tăriceanu, Ludovic Orban a făcut cu maşina circa 8.788 de km, ceea ce înseamnă cam trei lungimi ale Dunării.

„Campanie! Că e vorba despre infectaţi sau chiar decedaţi, că e vorba de spitale şi paturi la ATI, PNL îşi trimite candidaţii peste tot!” a scris, pe pagina sa de Facebook, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Printre deplasările premierului se numără cele de la Sibiu – Sebeş – 840 km, Vama Albiţa – 726 km, Mureş şi Maramureş – 1.125 km, Oradea – 1.203 km, Suceava – 1.138 km sau Sălaj – 1.064 km.

Tăriceanu le cere socoteală lui Iohannis și Orban

Recent, liderul ALDE a afirmat că vrea ca Ludovic Orban şi Klaus Iohannis să fie audiaţi în Parlament, pentru a explica motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă şi măsurile care au restrâns drepturi românilor.

„Cu toţii ştim că în această perioadă multe din drepturile şi libertăţile noastre au fost suprimate. Mi s-ar părea normal ca atât Preşedintele României, cât şi Prim-ministrul să fie obligaţi printr-o lege să vină în faţa Parlamentului pentru a prezenta motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă, măsurile care au fost luate pe perioada acestei stări de urgenţă, cât şi o detaliere a drepturilor şi libertăţilor care au fost anulate şi persoanele care au fost vizate în acest sens. Cred că e o măsură necesară pentru sănătatea democraţiei”, spune preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Ultimele stiri

  • Ministrul francez al economiei, scenariu tragic pentru guvernarea de extremă dreapta
  • Stare de alertă în Brăila, din cauza gunoaielor
  • Suspendarea procesului electoral nu este prevăzută de lege, conform BEC și AEP.
  • Fiul lui Biden, găsit vinovat pentru trei capete de acuzare
  • USR, voi faceți politică sau afaceri? 1 milion de euro pentru 8%
  • Alarmă în Europa. „Abuzul de polisubstanțe” și “cocaina roz”
  • Ei sunt marii absenți de la Euro 2024!
  • Am ajuns în ultimul stadiu. Se fac eforturi ca sistemul energetic să nu intre în colaps
  • Cristiano Ronaldo, cerut selecționer al Portugaliei!
  • Bani de la buget pentru instruirea piloților ucraineni. Milioanele de euro ajung tot la americani
  • Exit mobile version