AcasăPoliticaTăriceanu, cu ochii pe Guvern după tragedia de la Piatra Neamț. Așteaptă...

Tăriceanu, cu ochii pe Guvern după tragedia de la Piatra Neamț. Așteaptă plecări, acuzând cinism

Tăriceanu îi vrea plecați pe Orban și Tătaru (foto: Facebook)

Tragedia care a zguduit o țară întreagă – incendiul de la spitalul din Piatra Neamț în urma căruia au murit 10 pacienți internați la terapie Intensivă – iscă în continuare reacții la nivel politic.

Arătându-se marcat de imaginile apărute în spațiul public, din care reies proporțiile dezastrului de la secția de ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț – urmare a incendiului izbucnit sâmbătă seară – fostul premier Călin Popescu Tăriceanu i-a săgetat pe șeful Guvernului și pe cel al Ministerului Sănătății. ”Imaginile pe care le-am văzut ieri noapte din spitalul groazei de la Piatra Neamț mă vor urmări mult timp de acum înainte. Paturile făcute scrum, plasticul topit și fiarele contorsionate dau imaginea suferinței prin care au trecut în ultimele minute de viață pacienții din salonul ATI incendiat!

Nici Orban și nici Tătaru nu au nici o scuză de data asta! Spitalul din Piatra Neamț este acel spital care până acum o săptămână își tria bolnavii în aer liber, în vânt și ploaie, și îi țineau acolo câte 8 sau 10 ore! Asta am văzut cu toții pe toate posturile de televiziune, deci guvernul nu poate spune că nu a știut că ceva era în neregulă la Piatra Neamț!”, susține Tăriceanu, într-un mesaj transmis duminică pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu ochii pe declarațiile lui Tătaru

Fostul președinte al Senatului nu a trecut cu vederea nici declarațiile pe care le-a făcut Tătaru, seara trecută, la momentul în care s-a aflat la locul dezastrului. ”Foarte cinică conferința de presă de la fața locului a ministrului Tătaru! Nici o vorbă despre cei decedați, nici o vorbă despre rudele care așteptau vești despre cei implicați în incendiu, nici o fărâmă de compasiune pentru decedați și suferinzi! Doar un robot care pune pe repede înainte o placă din care nimeni nu înțelege nimic”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

În acest context, politicianul lasă de înțeles că ar fi cazul să apară schimbări nu doar la nivel de conducere a Guvernului, ci și la vârful Ministerului Sănătății. ”Nu cred că Orban și Tătaru trebuie să prindă votul din 6 decembrie în funcțiile pe care le dețin acum! Plecarea lor ACUM este ultima rază de speranță că mai putem să punem ordine în țară și reîncepe drumul spre normalitate!”, a conchis Tăriceanu.