AcasăPoliticaTăriceanu critică ”frecția” carantinării din jurul Capitalei, fără testare: ”Începe să miroasă...

Tăriceanu critică ”frecția” carantinării din jurul Capitalei, fără testare: ”Începe să miroasă urât”

Critică ”frecția” carantinării din jurul Capitalei fără testare. Tăriceanu: ”Începe să miroasă urât acest refuz al guvernului” (foto: Facebook)

Fostul premier și, totodată, ex-președinte al Senatului se arată nemulțumit de faptul că s-a aplicat măsura carantinei pe raza mai multor localități din preajma Bucureștiului, fără, însă, ca oamenii din acele comunități să și fie testați.

”O nouă măsură fără cap și coadă luată de guvernul Iohannis-Orban: carantinarea localităților din jurul Bucureștiului! La ce ajută această carantină dacă nu testezi populația din aceste comunități? De unde să știe oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineață se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în București, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să știe cetățeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?”, întreabă Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, politicianul pune accent pe consecințele de natură economică ale unui astfel de pas. ”Fără testare, măsura carantinării este frecție la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate”, susține Tăriceanu, într-un mesaj postat luni pe pagina sa de Facebook.

Ceva nu-i miroase deloc bine

Nu în ultimul rând, politicianul care a ocupat, la un moment dat, a doua funcție în stat nu ascunde că are anumite suspiciuni la adresa unor liberali. ”Începe să miroasă urât acest refuz al guvernului de a testa masiv, cu teste rapide, cel puțin pe toți cei care sunt carantinați. Refuzul de a folosi aceste teste rapide, care costă 40-50 de lei, și insistența de a le folosi pe cele de 350-400 lei mă face să mă gândesc că în spatele acestui refuz este o nouă afacere necurată pusă la cale de guvern! Cred că cineva a cumpărat multe teste scumpe și până când ele nu se vor epuiza și unii PNL-iști nu își vor umple buzunarele testele rapide și ieftine nu vor primi undă verde!”, conchide Tăriceanu.

Vă amintim că printre localitățile ilfovene aflate în carantină se află și Dobroeștiul, unde domiciliază premierul Orban, dar și Corbeanca, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni și Popești Leordeni, precum și orașul Bragadiru, comunele Clinceni și Berceni.