AcasăPoliticaTăriceanu aduce în atenție cifrele de la INS: ”O informație care ar...

Tăriceanu aduce în atenție cifrele de la INS: ”O informație care ar trebui să ne alarmeze”

Tăriceanu face trimitere la cifrele venite de la INS: ”O informație care ar trebui să ne alarmeze” (foto: Facebook)

Aducând în discuție o statistică venită de la Institutul Național de Statistică, liderul ALDE săgetează Guvernul în chestiunea accesului bolnavilor cronici la îngrijiri în unitățile spitalicești, după stabilirea spitalelor COVID, lunile trecute, la începutul problemelor generate de noul coronavirus la nivel național.

”În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze. Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19”, susține, marți, Călin Popescu Tăriceanu.

”Au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!”

Fostul premier critică fățiș Executivul condus de către Ludovic Orban, cerând, din nou, deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID. ”Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!

Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!”, mai noteză Tăriceanu în mesajul postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, politicianul aduce în discuție plata asigurărilor de sănătate. ”Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!”, conchide Călin Popescu Tăriceanu.