AcasăPoliticaTăriceanu a răbufnit: ”Incompetenți obraznici susținuți cu toate puterile de trântorul solemn...

Tăriceanu a răbufnit: ”Incompetenți obraznici susținuți cu toate puterile de trântorul solemn de la Cotroceni”

Tăriceanu, critici la adresa Guvernului (foto: Facebook)

Fostul președinte al Senatului critică în termeni duri Guvernul condus de către Ludovic Orban, acuzând ”incompetență” și invocând ideea de ”carnet de partid PNL” când vine vorba de ceea ce ar recomanda anumiți oficiali din actuala echipă de la Palatul Victoria.

”Guvernul Orban răspândește cu insistență ideea că actuala criză de coronavirus este marele ghinion al lor! Că ar fi rupt cerul dacă nu era COVID-ul! Eu cred că este exact invers! Eu cred că este șansa lor să-și ascundă slaba pregătire și incompetența în spatele unei scuze foarte convenabile: COVID-19!”, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

De analiza sa nu scapă nici ministrul Educației, Monica Anisie, dar nici cel al Sănătății, Nelu Tătaru, ambii membri ai PNL și candidați la viitoarele alegeri parlamentare. ”Crede vreun părinte, elev sau dascăl că în domeniul învățământului actualul ministru, Monica Anisie, ar fi făcut treabă mai bună dacă nu era COVID-ul? Vi se pare că este suficient de calificată ca să ne educe copiii? Ce o recomandă pe ea să fie Ministrul Educației? Altceva decât carnetul de partid PNL?!

Dacă nu era COVID-ul credeți că băiețașul ăla care conduce Grupul de Comunicare Strategică și care a mințit în privința școlilor absolvite l-ar fi putut sfătui mai bine din calitatea de consilier de stat pe Ludovic Orban? Ce îl recomandă în afară de carnetul de partid PNL?

Credeți că Nelu Tătaru ar fi rupt gura târgului în calitate de ministru al Sănătății? Ce îl recomandă în afară de farmaciile soției în care se vând măști la suprapreț? Carnetul de partid!”, întreabă Tăriceanu, într-un mesaj transmis vineri pe pagina sa de Facebook.

Săgeți și către ”trântorul solemn de la Cotroceni”

De tirul de nemulțumiri venite din partea fostului premier și, totodată, a politicianului care a candidat, luna trecută, la alegerile locale, în cursa pentru șefia Primăriei Capitalei nu scapă nici premierul Orban și nici chiar președintele Iohannis. ”Credeți că în absența COVID-ului Orban ar fi putut să ducă la capăt vreun kilometru de autostradă? Sau 10 km de canal de irigații? Sau un spital regional? Sau o școală nouă? Nu a putut să o facă atunci când l-am pus ministru și i-am dat pe mână toți banii de care avea nevoie, cum o să poată să o facă acum când scopul acestei guvernări este doar acela de a face bani pentru partid ca să poată cumpăra voturi pentru încă un mandat?!

Marea tragedie a noastră nu este COVID-ul, ci neșansa de a fi conduși de niște incompetenți obraznici susținuți cu toate puterile de trântorul solemn de la Cotroceni! Au trecut 8 luni de când a început criza de sănătate și ei se comportă ca și când ar fi început ieri! Aceleași bâlbe, același haos, același număr de paturi în spitale! Dar mai săraci cu 100 de miliarde de lei pe care i-au împrumutat și care s-au topit!”, susține Tăriceanu.

author avatar
Cristina Stefan