AcasăPoliticaTârgurile de Crăciun, văzute ca un real pericol: ”E ca şi cum...

Târgurile de Crăciun, văzute ca un real pericol: ”E ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii” – VIDEO

Nici Turcan nu vede cu ochi buni organizarea târgurilor de Crăciun în acest an (foto: Facebook)

Orice gând al vreunui primar legat de pregătirea unui târg de Crăciun în acest an ar trebui dat uitării, lasă să se înțeleagă vicepremierul liberal, întrebată despre planul edilului de la Craiova de a organiza un astfel de eveniment. O părere similară exprimase, recent, și Klaus Iohannis.

”Aș vrea să cred că asta este o decizie anterioară, care nu a apucat să fie modificată. Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii. Chiar nu cred că este oportun să facem târguri de Crăciun şi cred că toţi edilii ar trebui să militeze public cât mai vizibil, în faţa oamenilor pe care îi reprezintă, pentru măsuri de distanţare fizică, de sănătate, de igienă personală”, a fost auzită spunând Raluca Turcan, joi seară, la Realitatea Plus.

Vicepremierul a continuat prin a sublinia nevoia ca oamenii să respecte regulile stabilite – purtarea măștii, spălatul pe mâini, distanțarea fizică, în ideea că prima barieră în lupta cu COVID suntem ”noi înşine”.

Ce anunța primarul Craiovei

Reacția vicepremierului a venit ca urmare a anunțului făcut pe Facebook, de către edilul social-democrat Lia Olguța Vasilescu zilele trecute, mai exact pe 16 noiembrie, cum că la Craiova au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun și că, ”pentru a evita aglomerația”, în acest an vor fi ”două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu”.

Iohannis: Cu siguranță nu se pot organiza

O zi mai târziu, în timpul unei conferințe de presă la Cotroceni, Klaus Iohannis spunea, întrebat despre anunțul primarului din Craiova, că nu i se pare potrivită organizarea unior astfel de târguri de Crăciun, dată fiind situația generată de COVID-19. ”După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuși încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă și inoportună”, declara președintele.

Întrebat dacă are un mesaj pentru aleșii locali, pentru primari, pe acest subiect, Iohannis a dat următorul răspuns: ”Da, aceste târguri de Crăciun în acest an cu siguranță nu se pot organiza.”