AcasăPoliticaŢara care spune NU aderării României la spațiul Schengen. Şi ce bine...

Ţara care spune NU aderării României la spațiul Schengen. Şi ce bine le-am primit noi premierul…

S-a încheiat votul pentru primirea României în Schengen. Ce a decis Parlamentul european?

România nu este atât de sigură că va adera la spaţiul Schengen la finalul acestui an. De ce? Pentru că o naţiune cu un cuvânt greu de spus în Parlamentul European se opune.

Olanda este ultimul stat care nu și-a precizat clar poziția față de dorința României de a intra, în 2022, în spațiul european al liberei circulații a persoanelor.

Ambasadorul Olandei a dat-o din colţ în colţ

Ambasadorul Olandei la București a precizat pentru Europa Liberă că în acest moment țara pe care o reprezintă nu are informații din care să reiasă un răspuns de acceptare a aderării României în spațiul Schengen.

„Poziția olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă: atunci când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă.

Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, ne-a transmis ambasadorul olandez.

Premierul Olandei vizitează România

Declarațiile vin în ziua în care premierul Mark Rutte efectuează o vizită în România, unde se va întâlni cu militari olandezi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, împreună cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Guvernele statelor UE vor vota în decembrie dacă vor acorda sau nu aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, după mai bine de zece ani de amânare.

author avatar
Andrei Ștefan
1.408 afisari

11 COMENTARII

  1. Eu nu-mi doresc sa intram in Schengen. Totul are un inceput si un sfarsit si cand se va termina cu Schengen-ul, transilvania va ramane a ungariei, parerea mea. Al doilea motiv ar fi migrarea si mai usoara a romanilor iar locurile libere vor fi ocupate de colorati din afara. Al treilea motiv ar fi rata infractionalitatii care va duce la o supraveghere video/audio ca in China.

  2. La ce zice olandezu’ ambasador pot spene că-l fout în gură pe „domnul” ambasador și pe toți domnii și doamnele olandeze care se crede Corina la fel că ăla referitor la intrare? Problema este doar de ordine, sa facă bine să nu se înghesuie fiind „material” pentru toată holandimea!

  3. Iata ca nici pozitia capra in fata liderilor UE nu mai e suficienta .
    Ce mai vor atunci ?

  4. Daca vrem sa intram in UE, trebuie sa donam Petromul. Daca vrem sa intram in Schengen, trebuie sa donam portul Constanta. Asta este dreptatea unei uniuni care se vrea unita? De ce nu spunem si noi : Daca nu ne primiti in UE si Schengen, ( ca asa este drept ) , va bombardam si noi doua diguri din tara voastra. Sau aruncam niste Antrax pe undeva… Sena, Tamisa, etc. Nu ne vreti , nu venim. Dar nici asa. Putin a gresit cu Ucraina. Dar cu Europa are dreptate. Nu vrea sa dea resursele Rusiei, firmelor franceze, germane, austriece, etc. Nu aveti curajul sa publicati acest comentariu.

  5. atunci pentru ce le-am semnat contracte de vapoare si submarine ca sa ne tina la usa , chiar sintem nebuni ?

  6. PROSTIA IN POLITICA ESTE MORTALA !, LUATI LA RAND PRESA IN CARE JOHANIS SI ALTII CA EL SE SI VEDEAU IN SCHENGEN !,cu gura pana la urechi pozau satisfacuti !,ieri s-au dezumflat gogosile ,iar azi incearca sa bage rahatul sub pres .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger