AcasăPoliticaTăietorul de panglici

Tăietorul de panglici

Președintele a mai tăiat o panglică. Panglica nu era întinsă, dar o vedeam cu ochii minții. Nouă, sclipitoare, cu capetele aliniate la axul drumului și dezinfectată de SPP. Producție specială pentru protocol. Protocol pentru Autostrada Moldova.

Este cea mai importantă activitate a lui Klaus Iohannis. Taie panglici, de parcă pentru asta ar fi fost votat. Și, dacă nu are nimic de tăiat, măcar inaugurează câte ceva unde ar fi putut fi și panglici. Inaugurează discursuri despre PNL, care e bun, harnic și cuminte, spre deosebire de PSD, care e o hahaleră. Inaugurează o nouă eră în România, unde liberalii vor face oul cât un pepene, găina cât vaca și vaca mai mare decât combina. Măcar o panglică prinsă de uger și tot ar merge. Inaugurează România modernă, cu calculatoare în satele neelectrificate. Inaugurează epoca post Covid, pentru că a dat ordin ca la vară să dispară. Aștept să taie o panglică și la sosirea vaccinului în țară. Și la deschiderea primei cutii. Panglici, multe panglici, panglici peste tot.

România de astăzi e a lui. Panglici. Justiția e a lui. Panglici. Serviciile secrete sunt ale lui. Panglici, să nu se deoache. Guvernul e al lui. Panglici, să nu i se aplece când ia decizii cretinoide. Stare de urgență. Aici, musai panglici, căci nu am mai avut din asta. Un capăt legat la „stare”, iar celălalt la „urgență”. Nu merge? Ba merge, ține Vela de-un capăt și Oban de dincolo. Strategia de vaccinare. Obligatoriu panglică. Un moț legat la populație, iar celălalt la zăpada carbonică în care se păstrează serul. Ridici capacul, ies aburi. Ce spectacol! Da’ să lege panglică și la aburi.

Vorbește despre infrastructură. Ar prinde bine niște panglici. Vorbește și despre „peroade”. Și aici trebuie panglici, dar nu la cuvânt, ci la rânduri, căci de Ziua Națională a repetat porcăria cam din trei în trei. Ard de nerăbdare. Vreau să văd inaugurarea limbii „Iohannis vorbit”. Și a Institutului „Iohannis gândit” Cu toate panglicile din țară. Ar putea să taie o panglică și când inaugurează tăierea unei panglici. De ce nu i-am spune „panglicarul”?

author avatar
Valentin Boeru
1.787 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger