AcasăPoliticaTactică diabolică.S-a întors Planul de foamete al Rusiei

Tactică diabolică.S-a întors Planul de foamete al Rusiei

Până săptămâna trecută, perspectiva foametei la nivel mondial a dispărut de pe prima pagină a ziarelor, dar în războiul Rusiei împotriva Ucrainei o posibilitate sinistră a început să prindă contur.

Ucraina este un grânar. Produsele sale hrănesc întreaga lume. Iar Rusia, știind acest lucru, a pus la cale un plan. Soldații săi ar putea distruge terenurile agricole ucrainene și să-i ucidă fermierii.

Rușii ar fura și ar vinde toate cerealele ucrainene pe care le-ar putea fura. Iar Marea Neagră – o arteră vitală prin care treceau majoritatea exporturilor de alimente ale Ucrainei – ar fi blocată de marina rusă. Transporturile de alimente nu ar fi lăsate să treacă, economia Ucrainei ar avea de suferit, iar – în mintea lui Vladimir Putin – el ar fi învingătorul.

Cea mai mare parte a lumii arabe, a subcontinentului indian și a Africii se bazează într-o anumită măsură pe alimentele importate.

Cele provenite din Rusia și Ucraina reprezentau un plus din caloriile consumate, de exemplu, în Egipt și Liban. Fără aceste alimente, africanii, indienii și locuitorii din Orientul Mijlociu s-ar confrunta mai întâi cu prețuri mai mari, apoi cu foametea. O tactică diabolică.

Regimul lui Putin a fost destul de deschis pe acest front. Când a devenit clar că Rusia nu putea câștiga războiul cu mijloace convenționale, au început să se contureze cele neconvenționale. Lumea a înarmat Ucraina sfidând amenințările rusești, dar lumea a treia putea fi în continuare făcută să sufere.

Națiunile occidentale trăiesc într-o teamă perpetuă de un alt val de migrație în masă – unul asemănător cu criza refugiaților din Mediterana care a urmat după apogeul războaielor civile arabe din ultimul deceniu. Sărăcia și foametea provoacă migrația și conflicte civile. Putin a mizat pe faptul că lumea democratică îi va îndeplini cererile pentru a evita această posibilitate.

Propagandiștii și emisarii Rusiei au fost clari: vor compensa eșecul militar cu o „campanie a foamei”. Margarita Simonyan, redactor-șef al rețelei de stat RT și confident personal al președintelui rus, a declarat la televiziunea națională în iunie: “Toate speranțele noastre sunt puse pe foamete”.

Moscova a făcut o promisiune: că va slăbi blocada de cereale și va permite produselor ucrainene să părăsească porturile blocate din Marea Neagră, însoțită de ridicarea sancțiunilor asupra exporturilor de cereale ale Rusiei. Acordul ONU urma să permită vânzarea pe piața mondială a milioane de tone de grâne, care erau atunci blocate, nefolosite, în depozite.

Pe 22 iulie, clauza acordului ONU a exclus în mod expres atacurile ambelor părți asupra instalațiilor portuare. Dar la mai puțin de 24 de ore mai târziu, rachetele rusești Kalibr au lovit portul ucrainean Odesa. A fost clar de la început că în ruși nu se poate avea încredere niciodată.Și apoi Rusia a suspendat acordul.Planul foametei a revenit.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
745 afisari

11 COMENTARII

  1. Am trait s-o aud si pe asta, cum ca Ucracaina hraneste restul lumii. Tot ea dadea gaze, tot ea dadea curenti, tot ea dadea si lapte, miere si aripi de bondar. Restul tarilor de pe Pamant stau ca proastele cu gura cascata si asteapta terminarea razboiului ca sa poata suge de la tzatza ucrainiana. Pana atunci fac foamea si frigul.
    Slava Ucraina!

  2. Radule. Pleacă. Du-te la tine în cameră și mori. Te rog, du-te și mori într-un colț.

  3. Raducule, iara ai dat cu batzu-n balta! Of, of, of daca prostia ar durea, ai umbla pe strazi urlind!

  4. Are dreptate Cristoiu.Presa a ajuns o adunatura de slugi si de prostimcare eclipseaza Scanteia de pe vremuri.

  5. Ucraina nu se poate hranii pe ea insusi este o tara saraca cu tarani nazisti si propaganda voastra de doi bani de ziaristi rumuni ca ei hranesc toata planeta este o exagerata prea mare

  6. Fara Ucraina santem pierduti, pe nicaieri, nu avem nici mama, nici tata, nici apa, nici mancare. Totul pentru front!

  7. Desigur ca in articol s-a exagerat in ceea ce priveste asigurarea cu grau a multor tari din partea Ukrainei dar nu acesta este subiectul articoluli ci tactica Rusiei care depaseste in perfidie masurile similare de teroare luate de Hitler. Putin are apucaturi naziste incepand cu atacarea fara averizare a unei tari suverane iar asocierea cu Hitler nu este deloc intamplatoare.
    Incerc sa inteleg comentatorii pro-Putin dar nu reusesc decat pri prisma frustarii acestora care cand regimul comunist a cazut si-au pierdut serviciul si nedorind sau neputand sa se recalifice , avand si o slaba calificare la baza, au probleme financiare, inclusiv de adaptare la actuala societate. Singura bogatie a omului este nivelul lui de educatie, luati aminte..

  8. Asta care face legoree la ziar e platit bine de ameriolaci si zelenschi. Si unuia ca el i se spune ziarist, autor de articole la comanda. Asa fac astia bani. Ati vazut ziaristi saraci? Pacat de celuloza si hartie. Cand citesc ameriolacii acest articol nu se mai opresc din aplauze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger