AcasăPoliticaTactica de cucerire. Ce înseamnă noua ofensivă a Rusiei în Ucraina?

Tactica de cucerire. Ce înseamnă noua ofensivă a Rusiei în Ucraina?

O nouă ofensivă rusă în estul Ucrainei este în curs de desfășurare. A început săptămâna trecută cu o concentrare a forțelor Moscovei la periferia orașului Bakhmut din Donbas și cu un val de atacuri asupra infrastructurii din Harkov și Zaporojie. În weekend, rușii au bombardat orașe ucrainene precum Nikopol.

Oficialii ucraineni se așteptau la o nouă ofensivă în zilele premergătoare primei aniversări a invaziei Rusiei în țară, la 24 februarie, având în vedere înclinația Kremlinului pentru simbolismul militar. Estimează ca trupele lui Putin să încerce să obțină controlul total al regiunilor Donețk și Luhansk, în est, și Harkov în nord-est.

Amploarea planurilor Rusiei rămâne incertă, dar orice s-ar întâmpla, vine într-un moment dificil pentru Kiev. Rusia își extinde pozițiile în zonele ocupate din Ucraina, pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie,  a confirmat Ministerul Apărării britanic.

Forțele ucrainene duc deja lupte intense în Donețk.Deși aliații internaționali le-au oferit arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului, ultima tranșă nu va sosi decât peste câteva luni, ceea ce ar putea întârzia capacitatea de a lansa o contraofensivă.

Analiștii occidentali din domeniul apărării sunt de acord că este puțin probabil ca Rusia să se abată de la un obiectiv cheie al războiului – să ocupe în totalitate o porțiune din Ucraina care se întinde de la est până la coasta de sud (în esență Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson) pe care pretinde că a anexat-o în septembrie anul trecut.Se crede că Moscova se concentrează pe crearea unui coridor terestru către Crimeea.

„Obiectivul principal trebuie să fie acela de a fi ocupat în totalitate teritoriul celor patru provincii anexate de Rusia cu mare fast anul trecut”, a declarat pentru CNBC Jamie Shea, fost oficial NATO și expert în apărare și securitate internațională la think tank-ul Chatham House.

„Rusia controlează aproximativ 50% din teritoriul acestor patru provincii, așa că, în mod clar, acesta trebuie să fie obiectivul, pentru că orice altceva mai puțin de atât – să le anexeze și să nu le controleze pe deplin – ar fi o umilință pentru președintele rus Vladimir Putin. Rușii se vor asigura că au o superioritate copleșitoare, vor avansa, vor captura orașe și vor continua cu acest tip de progres pas cu pas. Vor măcina Ucraina”, a precizat el.

În plus, Rusia știe că armamentul occidental promis Ucrainei nu va apărea până la vară. Linia frontului din Ucraina are o lungime de aproximativ 1.200 de kilometri.

Oleksandr Musienko, director al Centrului de Studii Militare și Juridice din Kiev, susține că Rusia mobilizează un număr mare de trupe, dar și-a epuizat stocul de artilerie grea și tancuri.

Afirmații riscante și pe alături cu realitatea: de la începutul invaziei, Rusia a desfășurat peste 15.000 de tancuri, în timp ce în Ucraina vor ajunge circa 250 de Abrams, Leopard și Challenger.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
724 afisari

6 COMENTARII

  1. Tactica de cucerire. Ce înseamnă noua ofensivă a Rusiei în Ucraina?
    Inseamna ca rusii sunt aproape de unde au plecat acum un an de zile :)))) doar ca au sute de mii de oameni in minus, morti cu pamant in gura.

  2. Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

    Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

    Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
    Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  3. Deci Rusia invadeaza o Tara suverana, si distruge,ucide fara discernamant inclusiv mii de copii nvinovati,acum in secolul XXI.Exact cum a facut si Hitler nazistul. Iar Criminalul,neonazistul dela Kremlin,cica vrea pace dar si sa-i distruga pa nazistii care in dibla lui aia de lemn KGB,au napadit toata Europa.Pt.ca el se simte dator dator s-o” elibereze de nazisti „.La fel ca in filmul,” Stalin si poporul rus,libertate ne-a adus „. Davai ceas davai palton,dela Berlin pin-la Don.

  4. Ucraina este varza si urmeaza tarile vecine care au ajutat si ajuta gunoaiele naziste de viermi ucraineni ,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger