AcasăPoliticaSuspendarea procesului electoral nu este prevăzută de lege, conform BEC și AEP.

Suspendarea procesului electoral nu este prevăzută de lege, conform BEC și AEP.

Suspendarea procesului electoral nu este prevăzută de lege, conform BEC și AEP.Suspendarea procesului electoral nu este prevăzută de lege, conform BEC și AEP.

Suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală, susțin reprezentanții BEC și AEP.

Președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, au transmis marți o circulară către Birourile Electorale de Circumscripție Județeană și Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

Luând în considerare unele aspecte supuse atenției Biroului Electoral Central, precizăm că suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală”, se arată în document.

Acesta precizează că, dacă aceste activități au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripții în cursul zilei de luni, „vă rugăm ca, la reluarea operațiunilor, activitatea să o desfășurați neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor”.

author avatar
Mihail Ioan