AcasăPoliticaUPDATE: Premierul Ciolacu a ajuns în Israel. Se întâlnește cu Benjamin Netanyahu...

UPDATE: Premierul Ciolacu a ajuns în Israel. Se întâlnește cu Benjamin Netanyahu și cu membrii comunității românești

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu face, în această a doua zi a săptămânii, o vizită în Israel.

UPDATE: Guvernul a confirmat, în urmă cu scurt timp, faptul că premierul Marcel Ciolacu se află, marți, în Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă.

De asemenea, Ciolacu va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, se mai precizează în comunicatul transmis de Palatul Victoria.

„Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susține declarații comune de presă – mai anunță Palatul Victoria.

În vizita în Israel, premierul Ciolacu este însoțit de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și de ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.


Prim-ministrul Marcel Ciolacu efectuează marţi o vizită în Israel, unde urmează să aibă o întrevedere cu omologul său, Benjamin Netanyahu, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Potrivit acestor surse, șeful Guvernului va fi însoțit de doi șefi de ministere din Cabinetul său – și anume de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi de cel al Apărării, Angel Tîlvăr.

Vizita reprezentanților Executivului are loc în contextul în care pe teritoriul Israelului şi în Fâşia Gaza se află cetăţeni români care au solicitat să fie repatriaţi în România.

Până la momentul de față nu s-au anunțat informații oficiale despre vizita premierului. Pe agenda publică disponibilă pe site-ul Guvernului figurează faptul că „nu există evenimente publice programate în această zi”.

Citiți și: Joe Biden merge în Israel. Se schimbă raportul de forțe în Golf

author avatar
Andrei Coman
174 afisari

4 COMENTARII

  1. Bine că i-a rezolvat pe ukri că-l beleau stăpânii de viu!! Românii să se descurce! Cum ce caută?? Gata cu Jeluienski, pupă dos la Bibi!!

  2. Ciolacu nu s-a dus de capul lui !,A FOST CHEMAT LA ORDIN .
    ATI VAZUT EXPLOZIA DE IMOBILIARE DUPA 2000 !,ATI VAZUT CARTIERE CU LOCUINTE TIP SCOASE LA INDIGOU ?,
    PENTRU CINE ?,pentru eventualii emigranti care intre timp au deja dubla cetatenie obtinuta din vremea BASESCULUI !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger