AcasăPoliticaUPDATE. Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvern: „Plătesc pentru vina de...

UPDATE. Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvern: „Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în…”

sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

A doua plecare din Guvernul Ciolacu, la o zi după demisia lui Marius Budăi. 

UPDATE: Gabriela Firea confirmă faptul că demisionează funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Social-democrata anunță că i-a prezentat demisia premierului.

„Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni” – susține Firea într-o lungă postare făcută în urmă cu doar câteva minute pe pagina sa de Facebook.

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general” – a mai ales să transmită Gabriela Firea.

Social-democrata a anunțat, totodată, că se suspendă de la șefia PSD București. „Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.
Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată”, a mai anunțat Firea.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul postat de către Gabriela Firea, în după-amiaza zilei de vineri, 14 iulie:

„Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.

Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.

Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!

Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.
Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!

Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar.
Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său.

Întotdeauna a fost o dublă măsură!

Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!

Dar, fiecare ne ducem crucea!

De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.

Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.

Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată.
Și, cum în Biroul Permanent Național am reprezentat în primul rând Capitala, chiar dacă am promovat cu mare drag proiecte pentru întreaga țară, înțeleg să mă retrag pentru aceeași perioadă.

Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general.

Voi continua toate inițiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social democrat. Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcții politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți, care credeți în curățenia mea, prietenilor, colegilor din țară primari, parlamentari, președinți de consilii județene care mi-ați trimis mesaje personale de susținere, colaboratorilor și tuturor celor care mi-au trimis un gând bun, cât de scurt.

Politica este uneori grea și urâtă, dar este singura care poate schimba ceva în bine, în timp, la nivel de societate, prin legi corecte pentru cetățeni.

Și știu că Dumnezeu ne dă fiecăruia cât putem duce. Nu, nu mă voi jena de credința mea și nu mă voi cenzura. L-am iubit și îl iubesc pe Dumnezeu cu toată ființa mea. Doar EL știe ce este în sufletul și în gândul nostru! Doamne ajută tuturor!”


O informație de ultimă oră, venită pe surse deocamdată, anunță o a doua plecare din Guvernul Ciolacu, după izbucnirea scandalului „azilelor groazei” din Ilfov.

Gabriela Firea ar fi demisionat din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, potrivit Antena3, care citează surse.

Se așteaptă un anunț oficial în acest sens. Până atunci, însă, e important de precizat că decizia ar fi fost luată pe fondul unor discuții pe care Firea le-a avut, vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu. Despre ministrul Familiei se aflase că a ajuns, în urmă cu nici două ore, la sediul Guvernului, pentru a stat de vorbă cu prim-ministrul Ciolacu, șeful PSD.

Citiți și: BREAKING NEWS: Marius Budăi a cedat! Ministrul Muncii a demisionat din funcție! Ciolacu a confirmat plecarea

Cine va fi ministrul Muncii în locul lui Marius Budăi. Social-democraţii ar fi luat deja decizia

Ștefan Godei, patronul de la „azilele groazei”, s-a îmbogăţit de pe urma suferinţei bătrânilor. Cum cheltuia banii

Cum fentau angajaţii de la „căminele groazei” controalele ITM. Unde erau ascunşi bătrânii

Ar fi a doua demisie din Guvernul Ciolacu

Ar fi a doua demisie din Guvernul Ciolacu, după izbucnirea scandalului privind „azilele groazei”.

În prima parte a zilei de precedente, în 13 iulie, s-a aflat că Marius Budăi pleacă de la Ministerul Muncii. Informația privind demisia lui Budăi a fost confirmată de către premierul Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de joi.

Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, 13 iulie.

author avatar
Andrei Coman
1.289 afisari

72 COMENTARII

  1. Ce sa ne mai facem noi fara dsa ? O sa plingem in hohote ! E asa de bolnava de putwre incit o sa-l scoata pe marinel de la putere in comuna si o sa se aleaga EA ! Strasnica femela, plina de paranoia 24/7, asta chiar crede ca are valoare !

  2. Vin rezistii din nou ca după colectiv sa fie ei buni de vai de capul lor!!! Aia în afara sa fure ce au făcut sa urle contra lui firea???

  3. E plina de defecte si lipsita de valoare ! Nu va mai certati pentru creatura asta. Este exact la polul opus omului de valoare. Prin ce se distinge : birfa , gura mare, ingimfare , cearta ! Asteapta mereu laude, vorbe care sa sublinieza cit e ea de frumoasa si desteapta.

  4. Plateste pentru ca a avut incredere in oameni si oamenii au turnat-o? Ce baliverne. Sotul tau primar in localitatea unde sunt azilele, consiliera, sora, soferul graviteaza in jurul lor si tu esti inocenta, nu stii nimic? Nenorocitii astia cred ca chiar suntem prosti si inghitim toate minciunile lor.

  5. Famiglia Pandele Firea,nu stie,nu afost informata,din cauza ca nimeni nu avea voie sa-i informeze ?! Dela cine nu aveau voie sa te informeze mafiotule ? Nu i-ai intrebat ? Baaa,nu aveti macar un pic de rusine.Faci pe desteptul in fata unor copii de gradinita sau ne iei de fraieri pe toti ? Ia zi bai Pandele,da’ pe tine cine te-a interzis sa te duci sa vezi la fata locului ? Nici tu nu aveai voie sa te informezi ? Ti-ai dreacu de jigodii nerusinate.

  6. Ce derbedoaica!Ce monstru!Nu știa nimic decit să-și tragă banii de pe spatele acelor batrini agresați și furați de gașcă ei.Si Becali ,toată ziua cu ei de mina ne spune că este mare credincios

  7. Demisia celor doi dovedește slăbiciunea lui Ciolacu și a PSD în fața acuzelor luzerilor de la USR și a ONG-urilor sorosiste. Ce, Azilurile au apărut peste noapte? De când se știa de situația din acestea? Cine le controla și cine le-a ocrotit atâta timp? De ce a izbucnit totul exact acum, când Ciolacu a devenit prim ministru? Se vede că totul a fost premeditat, cred că Johannis nu este străin de situație, deoarece se dorește erodarea PSD care stă cel mai bine în sondaje. Cum de s-au activat așa peste noapte hastagistii, care au fost amenințați de soros că îi lasă flămânzi? Ce jocuri fac? Credeam că ăia care se dădeau cu curul de pământ acum 4-5 ani au dispărut, dar iată că au reînviat, fără să fi văzut grozăviile făcute în timpul guvernării lui L. Orban, Câțu și Ciucă sau a alegerilor de la sectorul 1. Nu uitați că în timpul guvernării Orban și Câțu au avut loc cele mai mari escrocherii și furturi de bani, s-a cerut demisia unor miniștri, inclusiv prin moțiuni de cenzură în Parlament, iar cei doi nici nu au luat în seamă rezultatul votului din acesta, sfidând pe toată lumea, fără ca hastagistii să se dea cu curul de pământ și să ocupe Piața Victoriei.

    • Ei, dar nu stiti cate icoane are Firea, cea credincioasa ca sa castige cat mai multi bani din combianatii. Ce sa-i faci cand taica-su , muncitor necalificat, le snopea in batatie pa masa , pe ea si pe ceilalti membrii ai famililei, Firea a dorit sa-si razbune soarta de familie prapadita, ca de, scoala nu este usoara si atunci te cuplezi la propriu cu cei care au puterea, adica banii, pana reusesti sa-ti faci o avere fara multa munca, ca orice toapa dornica de parvenire.

    • Baboule, exact aia pe care-i pupi in kur au ascuns toate astea. Cu complicitatea serviciilor si a statului…

  8. Ei, dar nu stiti cate icoane are Firea, cea credincioasa ca sa castige cat mai multi bani din combianatii. Ce sa-i faci cand taica-su , muncitor necalificat, le snopea in batatie pa masa , pe ea si pe ceilalti membrii ai famililei, Firea a dorit sa-si razbune soarta de familie prapadita, ca de, scoala nu este usoara si atunci te cuplezi la propriu cu cei care au puterea, adica banii, pana reusesti sa-ti faci o avere fara multa munca, ca orice toapa dornica de parvenire.

  9. A avut încredere în oamenii ei, atenție. Deci nu în oamenii lui Papa Pius…, AI EI!!!

  10. Unul cate unul dati afara si inlocuiti. Problema este ca cei care vin sant mai rai decat cei care pleaca si alesi pe degete pentru interese care de fapt sant motivele schimbarii

  11. Cu oaia turcana ce faci Ciolacule? La aia nu functioneaza demisia?A autorizat pe spaga sau ochi frumosi?La penelea e spaga la obicei din mosi stramosi.Din vremea lui Maniu si Mihalache discipolii lui Mandolina si ai altor lichele.Licheaua e aceeasi indiferent ca e de la usr pesedea sau penelea!

  12. După toate porcăriile pe care le-au făcut cârpă galbena și trotinetistii, niciunul nu si- a dat demisia. După ei asta înseamnă că nici usturoi…etc și deci n-au de ce sa plătească. Voi, însă rapid cu demisia. M-ai știu eu pe unul care iute s-a responsabilizat, a demisionat și nu si- a revenit nici azi. IUTE RETRAGE-TI DEMISIA, CA VEI PIERDE PREA MULT și ciorile o sa profite.

      • Initial, pentru acea ”crima” comisa prin folosirea cuvantului ”M-ai” total nefericit, (viteza, bat-o vina), ceva ma indemna sa-mi cer scuze. Lecturand insa comentariile semnate secretos ”m”, mi-am dat seama ca, de fapt, eu nu am fost ”amendat literar” de un doct, nici macar de un semidoct, ci de un idiot, care are in vocabular doar cuvinte rare – TRIVIALITATI – si alea scrise cu greseli de care s-ar rusina si felinarul rosu, stii de unde. Cu asemenea persoane (esti persoana nu ??), profesorii si-au luat salariul degeaba. Raspuns pentru ”m”.

        • așa e .
          idioată e mă-ta, fmm de jigodie !
          am semnat secretos ”m” pt că imbecilul fură toate numele.
          ru-mi răspunde, să nu fiu nevoit să te bag, respectuos, în piz da mă-tii.

  13. Raluca Turcan, care a semnat avizele azilului lui godei, nu isi da demisiia?
    Daca le semna Firea ieseau deontologii in strada.

  14. & Nu mai e valabilă la „pulitică” de creaționiști, că i se instalează menopauza, ? Mullte decrețoaice , căldură mare, la demisie a plouat, ? ”Tampax-i, alway-s, ob-urile”, ”avizi de sânge”, au ieșit în stradă să ceară demisia, ?

  15. & Îndatorare la arabi, și pe parteneriat cu americanii, spor de cădură și secetă, ? ”Oil și prăjeală”, ?

  16. & Probabil că la ăia de au ieșit în stradă, ”le-a dat mult”, cu, ” Lingea-mi-ați !” , ?

  17. & Au ieșit ăștia în stradă , s-au mobilizat, să ceară și ,”azile de gherțoi”, ? Nu s-au oferit și să-i ia acasă, în plasament, alte variante de asistență la domiciliu, ?

  18. @ Persoanelor care susțin îmunătățirea condițiilor pentru cei din azile să li se ofere variante de preluare a unora dintre vârstnici, în plasament, asistență la domiciliu, chiar și voluntarit pentru îmbunătățirea condițiilor celor internați în azile, probabil, susținând chiar și cu semnături protestul sunt și dispuși să participe la activități de îmbunătățire a condițiilor pentru persoanele din azile, ?

  19. & Cu Andreea Marin și Cove , cu show-uri, gen „Surprize, surprize”, lista susținătorilor protestelor se spune că este lungă, probabil că s-ar putea îmbunătății condițiile pentru multe dintre persoanele din azile, ?

  20. @ Au mai scos niște jmecherași proști niște prostime în stradă să le ”up-dateze” niște amintiri despre viitor , ? N-au băgat bani la azile, au băgat la armament , avioane, mașini de firmă pentru bugetari , etc. ? E cu, ofertă specială, pentru miliardari și milionari, generali, chestori, elite bugetare și intelectuale, etc, ?

  21. @ Deci, unii pe care Gabriela ”’i-a luat la vulva oii”, au demonstrat că, nu le mai convine fără, ”sânge” , ?

  22. Nici o problema haita de securiști împuțiți și-a făcut datoria și au dat la o parte un om incomod care a muncit extraordinar de mult pentru București! O sfătuim pe Gabriela Firea sa demisioneze din PSD să-l de-a naibii pe santajabilul Ciolacul și să candideze independent la Capitală, succesul ii va fi asigurat. Iar Nicușor Dan mai devreme sau mai târziu va fi tras la răspundere de o justiție care nu vă mai asculta de servicii.

  23. & Oarecum ca, trecerea de la ”co-mânism” la ”capi-talism”, de la Antena 3 la politică , de la guvernare la opoziție, alte ”variante”?
    ”Frunză verde cu craci !” , ?

  24. Asta e o tampenie. Cum sa te faci primar din ministru. Tu trebuia sa cauti superlativ sef camera al doilea om premier nu sa te intorci in administrativ. Din pacate nu ai inteles nimic de la Petrov si amanta. Credeam ca daca vii de la antene esti mai deșteaptă dar esti si mai proasta.

  25. Trebuie facuta o lege antiafini. Nu ai voie sa iti angajezi mai mult de 2 rude in functii de raspundere cu conditia concursului.
    Cred ca Psd iesea mai bine prin remanierea ministerului familiei care a devenit a famigliei…

  26. La fel sunt primari in tara de pe vremea lui Deji ce ne salvasade burgheji…
    Daca un presedinte are 2 mandate, eu cred ca e indeanuns ca un primar sa se exprime in 20 de ani apoi Astalavista asta Vaia con Dios. 4 mandate si bani de drum.
    Asa tai nojița mafiei. Va dati seama ce o fi prin satele romanesti daca la Voluntari e asta…
    Nu ma refer neaparat la camine, in general.

  27. Firea a trebuit sa cada din cauza legii aceia prin care doamna dorea sa fure copiii din familii. De aia. Ca PSD nu putea câștiga cu balastul legea Firea.
    La altele torturate de vârstnici puteau inchide ochii dar a trebuit sa cada ca PSD pierdea cu ea. Romanii nu o sa o uite niciodată pe tru acea lege pe care dorea dansa sa o treacă

    • Voia sa fure copii!Bai sorosala ,vad ca paranoia este la cote mari la voi ,scarbelor ,hoate si murdare. Mucilor !

  28. Toata scremeala asta penedelist-userista
    Toate aceste minciuni si prapastii hazlii
    Nu fac decat sa creasca in sondaj PESEDISTII
    Ca doar lumea nu-i proasta sa creada-n prostii!

    Lumea stie ce a facut Catzu ,maimutza
    Sau virgil soricoiul coruptul, perfidul
    Stie ce a facut Mucisor ,Clotildutza
    Sau Drula si barna si ghinea bifidul!

    Asa… sa iesi cu ura de stoarfa la mal
    Si sa nascocesti ce-ti trece prin capul de oaie
    Inseamna pentru omul cinstit si normal
    Ca se confirma ce sunteti :Niste zoaie!

  29. Vinovati pentru stadiul acesta de indobitocire
    Pentru esuarea tarii pentru rusinea nationala
    Este chiar el ,,rusinea nationala”ce starneste uimire
    Cu nesimtirea-i crasa vecina cu boala!

    Toata aceasta mizerie instalata in nouasprezece ani ‘
    De Quasimodo Petrov si de el alogenul corupt ,puturos
    A adus tara in halul acesta de cei doi ghiolbani
    Si de slugile lor usereaua si penedeleaua partidul scarbos

    Tot ce se intampla acum cu azilele
    Este opera useristilor si a leprelor proaste
    Acest alogen regizeaza facaturile
    Si apoi scapa de incomozii din coasta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger