AcasăPoliticaSurprize după numărarea voturilor la alegerile locale 2020. Schimbări la șefia marilor...

Surprize după numărarea voturilor la alegerile locale 2020. Schimbări la șefia marilor orașe – VIDEO

Alegerile de duminică au adus o serie de rezultate neașteptate la nivel local. Astfel, după ce – din câte par să arate lucrurile – social-democratul Oprișan a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea, după aproape 20 de ani (DETALII AICI), în două dintre marile orașe ale României cursa electorală a adus schimbări la vârful primăriilor.

Una dintre surprizele majore ale acestor alegeri locale vine de la Brașov, unde, după ce condusese municipalitatea încă din 2004, George Scripcaru se vede nevoit să se recunoască învins de candidatul USR-PLUS, Allen Coliban.

De altfel, în așteptarea rezultatelor finale, Coliban a deschis încă de noaptea trecută o sticlă de șampanie, având alături susținătorii, aducând în atenția opiniei publice ”diferența confortabilă” pe care o avea, după numărarea a 83% din voturi. ”Chiar dacă matematic se mai poate întoarce rezultatul acesta, consider ca din punct de vedere sociologic, statistic nu mai e posibil să mai avem vreo surpriză”, a declarat tânărul politician.

Robu și-a recunoscut înfrângerea

Un rezultat neașteptat a fost înregistrat și la Timișoara, unde liberalul Nicolae Robu, primarul în exercițiu al orașului de pe Bega, a pierdut cursa pentru un nou mandat în fața lui Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS în vârstă de 37 de ani, născut în Germania.

Reacționând pe marginea rezultatelor parțiale aflate după închiderea urnelor și numărarea voturilor, liberalul s-a declarat ”mândru” de ce a lăsat în urma sa și le-a mulțumit în primul rând celor care l-au votat. ”Mulțumesc colegilor din Primărie veniți în instituție o dată cu mine sau după, tineri valoroși, cu care, alături de foarte puțini moșteniți -din păcate, cu foarte puțini!-, am făcut toate lucrurile care au schimbat radical orașul, de care beneficiază în egală măsură cei ce m-au votat și cei ce nu m-au votat, lucruri cu care mă mândresc și mă voi mândri mereu!

De oricâtă calomnie voi beneficia în continuare -și știu bine că voi beneficia!-, eu, ca idealist ce sunt, voi rămâne nu fericit, ci extrem de fericit pentru ce-am făcut pentru orașul meu! Mulțumesc, de asemenea, colegilor din PNL, cu care chiar am făcut echipă foarte bună! Fie ca Timișoara să aibă un viitor fericit!”, a transmis Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

274 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sincer eu vin din centrul tarii si hotarasem sa imi anulez votul drept masura represiva de a schimba clasa politic. Dar am vrut sa fiu bun Duminica asta, sa fiu mai intelegator cu oamenii si am decis sa nu ma duc la vot ca un gest cavaleresc de a mai da o sansa sortii din hazardul politic romanesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger