AcasăPoliticaSurpriză la ALEGERILE PARLAMENTARE 2020! Alexandru Rafila deschide lista PSD pentru Camera...

Surpriză la ALEGERILE PARLAMENTARE 2020! Alexandru Rafila deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București

Alexandru RafilaSurpriză la ALEGERILE PARLAMENTARE 2020! Alexandru Rafila deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București / foto: Stirile Protv

Alegeri parlamentare 2020. Sunt mai puțin de două luni până la alegerile generale, iar partidele politice își pregătesc deja terenul pentru marea bătălie.

Toate partidele lucrează în această perioadă la listele de candidați. Actualii deputați și senatori vizează noi mandate, însă în competiție ar urma să intre și nume noi. Este vehiculată posibila candidatură a profesorului Alexandru Rafila. Specialistul va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București, potrivit unor surse politice, citate de Hotnews.

Reprezentantul României la OMS a acceptat, se pare, oferta social-democraților, după ce în vară l-a refuzat pe Victor Ponta care-i propusese să candideze la Primăria Capitalei.

Surse din PSD București susțin că propunerea înaintată lui Rafila a fost făcută de conducerea centrală a partidului. Liderii PSD încearcă să atragă în partid personalități pentru a crește scorul partidului în București, după ce la alegerile locale Gabrielei Firea a pus pe lista de consilieri nume controversate despre care conducerea centrală nu a știut nimic.

Nume surpriză pe lista PSD la București

Primarii de sector care nu au obținut un nou mandat își doresc să candideze pentru un loc în Parlament. Asfel, Daniel Tudorache, care a pierdut sectorul 1, și Daniel Florea, învinsul de la sectorul 5, vor prinde un loc pentru Camera Deputaților. Fostul primar al sectorului 6, Gabriel Mutu, își dorește un loc în Senat. De asemenea, pentru un loc de senator și-ar dori să candideze și fostul liberal Dan Cristian Popescu, care a candidat din partea PSD la Primăria Sectorului 2.

Pe lista de la Senat este bătaia cea mai mare. Gabriela Firea va deschide lista. Pe lângă actualii senatori au apărut noi doritori. Și senatorul Daniel Zamfir, plecat din ALDE, își dorește un loc pe lista PSD. Surse din partid susțin că Ecaterina Andronescu nu mai are loc pe lista partidului.

La Camera Deputaților, pe lista PSD nu se vor mai regăsi mulți dintre actualii parlamentari PSD de București, mulți dintre ei impuși de Liviu Dragnea pe lista din Capitală. Aida Căruceru, Mirela Furtună, Liviu Pleșoianu, dar și parlamentarii plecați la Pro România, Gabriela Podașcă și Gabriel Petrea, vor face loc altor doritori pe lista partidului.

Conducerea PSD centralizează săptămâna aceasta propunerile din partea organizațiilor pentru lista la alegerile parlamentare din 6 decembrie, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger