AcasăPoliticaSurpriză! Klaus Iohannis a promulgat, azi, o lege a PSD-ului

Surpriză! Klaus Iohannis a promulgat, azi, o lege a PSD-ului

klaus iohannisSurpriză! Klaus Iohannis a promulgat, azi, o lege a PSD-ului

Preşedintele României a promulgat miercuri legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul.

Legea, inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit ”Mitralieră”, a primit votul final din partea Camerei Deputaților pe 15 decembrie 2020, în ultima zi a legislaturii trecute. Deputații PNL și USR au votat împotriva inițiativei.

Preţul libertăţii: 100.000 de euro

Actul normativ prevede că cei inculpați pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea, scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul, iar dacă dau și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

Legea a fost declarat constituţională şi de CCR

Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor trei sesizări cu același obiect formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite, de Guvernul României și de Avocatul Poporului) și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale„, a arătat CCR.

Modificările aduse legii arată că „în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă„.

author avatar
Andrei Ștefan
948 afisari

6 COMENTARII

  1. Klaus este direct interesat ca beneficiar
    Peste 4 ani cat valoreaza o casa in Sibiu?
    Sigur sub 100 000 euro

  2. Borfasul penal se pune la adapost,se apropie scandenta ,daca nu cumva cand expira mandatul o roieste !

  3. Cand un Liberal ia masuri de stanga, la ce s-o fi gandind oare ?
    Doar poate la propria -i epiderma

  4. De cand au aparut probleme la cu cipurile, se pare ca Presedintia se resimte

  5. Cel mai bine e sa fii politician si sa furi azi 100 000 mâine 100 000 poimaine 100 000 raspoimaine 100 000 ras raspoimaine 100 000 ce ai depasit? Si tot ramai cu cateva zile nepontate pe calendarul anului si fara pârnaie..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger