AcasăPoliticaSupărare mare la USR: spun „pas!” consultărilor! Cioloș, atac la Iohannis: „Naşul...

Supărare mare la USR: spun „pas!” consultărilor! Cioloș, atac la Iohannis: „Naşul acestei monstruoase coaliţii” – VIDEO

Supărare mare la USR: spun „pas!” consultărilor! Cioloș, atac la Iohannis: „Naşul acestei monstruoase coaliţii” - VIDEOSupărare mare la USR: spun „pas!” consultărilor! Cioloș, atac la Iohannis: „Naşul acestei monstruoase coaliţii” - VIDEO

Supărare la nivelul USR, după ce PNL-ul a ales să meargă cu PSD-ul pe drumul pentru formarea unui nou guvern.

Cu scurtă vreme înainte de a începe, la Cotroceni, consultările pe care le-a convocat Klaus Iohannis, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru, de la vârful USR s-a aflat că reprezentanții acestei formațiuni politice nu vor merge luni la sediul Președinției.

E vorba despre o hotărâre luată în ședința Biroului Național al USR-ului, derulată în dimineața acestei prime zile din săptămână.

Cioloș: Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator

„USR a luat decizia că nu vom participa astăzi la consultările propuse de președintele Iohannis, de la Cotroceni. Din punctul nostru de vedere e un simulacru de consultări, cu un rezultat, de altfel, dinainte cunoscut (…). Respectăm rolul instituției Prezidențiale, (…) însă din păcate de data asta constatăm că preşedintele Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de preşedinte al tuturor românilor, ci s-a poziţionat ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UDMR”, a susținut Cioloș.

Totodată, Cioloș a declarat că „USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN”, anunțând că „USR va conduce din acest moment opoziția la acest bloc anti-reformator”. Și că „USR nu va vota un guvern capturat de PSD” și că „USR devine, deci, principalul partid de opoziție și singurul partid care apără democrația, care apără valorile cu adevărat liberale și autentic liberale și europene”.

Vă amintim că, potrivit programului oficial anunțat de la Cotroceni, PSD, PNL, UDRM și grupul minorităților naționale au fost invitate la consultările cu Klaus Iohannis de la ora 12, iar USR-ul e așteptat de la ora 12.30.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger