AcasăPoliticaSuntem mai bogați cu 1 ban

Suntem mai bogați cu 1 ban

Nu poți condamna guvernarea liberală că nu ar fi condus bine. Nimănui dintre cei perindați pe la Palatul Victoria nu i-a reușit o asemenea ispravă. Să ieftinești factura la curent cu 1 ban pe kilowatt nu e de colea.

Este declarația oficială a ministrului Economiei, Energiei și al Cotelor Apelor Dunării. Ba chiar i-a felicitat pe făuritorii rezultatului cu care au venit în întâmpinarea românilor. Nu știu cum au reușit. Au băgat îngrășământ în kilowatt? L-au făcut mai rotund? L-au împins mai tare prin cablurile electrice și au păcălit contorul? Nu mă pricep la chestiile astea, dar nu pot să nu apreciez omenia liberală și priceperea lor în a ne fi bine. Poate îi votăm în continuare, nu? Eu spun de pe acum, aș vrea o factură cu un liberal mai ieftin cu 1 ban. Kilowattul ăla nu mă interesează, pentru că flerul îmi spune că știu băieții cum să se sucească încât să adauge mai încolo și să-și scoată banii.

O să fie ca la supermarket, unde kilogramul de făină are 900 de grame, trei litre de apă minerală au 700 de mililitri și jumătate de kilogram de mălai atârnă 350 de grame. Cu cât ne îmbogățim dintr-un ban? Teoretic, cu 1 ban la kilowatt. Practic, cu nimic, pentru că liberalii, dacă nu fac kilowattul mai mic, îți iau din altă parte. Cel mai ușor le este să-ți ia din buzunare. De-a dreptul și fără scrupule. Sau din pensii, din salarii, din alocații. Mai poți să le spui ceva? Sigur că poți, dar termenii sunt dezavuați de Academia Română. L-aș întreba pe Virgil Popescu, ministrul cu kilowatt mai ieftin, unde putem depozita economiile făcute. Avem și dobândă sau le ținem acolo până ce ne trezim că au dispărut? Niște amici îmi povesteau despre ministrul acesta că ar fi un tip isteț. Nu știu ce să zic. Până acum mi se pare deștept pentru stilul în care ne ia la mișto și noi suntem cu gura încleiată. Care bogăție și la ei să fie!

author avatar
Valentin Boeru
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger