AcasăPolitica”Suntem în cea mai rea situație posibilă!” Ponta, mesaj pesimist după recentele...

”Suntem în cea mai rea situație posibilă!” Ponta, mesaj pesimist după recentele negocieri din Coaliție

Ponta, mesaj pesimist după recentele negocieri din Coaliție: ”Suntem în cea mai rea situație posibilă!”

Fostul premier Victor Ponta a luat la puricat recentele discuții de la nivelul Coaliției și deciziile luate în cadrul celor două runde de negocieri, desfășurate pe durata a tot atâtea zile, și încheiate marți seară cu un anunț privind semnarea unei completări la acordul de coaliţie. ”O completare care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunățirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei şi în mod evident să crească performanţa de guvernare”, din câte anunțase Ludovic Orban, liderul PNL.

Fostului șef al Executivului dă semnalul că nu vede cu ochi buni recenta variantă la care s-a ajuns în urma negocierilor, pe ideea că premierul Cîțu ar rămâne fără putere de decizie, iar hotărârile s-ar lua, de fapt, la nivelul liderilor partidelor din cadrul Coaliției, dar și la Cotroceni. ”Am avut Prim Ministru – o săptămână 🤕🤕🤕! De azi ne conduc Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș , Kelemen Hunor și, “cu voia dvs, ultimul pe listă” , Klaus Iohannis! Doar răspunderea o să fie la Florin Cîțu!

Ce șanse credeți că mai avem pentru o guvernare bună în vremuri de Criză medicală, economică și socială ? ZERO ?”, susține Ponta, într-un mesaj transmis, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Comparații din trecut

Fostul premier compară situația actuală inclusiv cu cea din perioada în care PSD-ul era condus de către Liviu Dragnea. ”România a avut perioade în care Guvernul era condus de la Palatul Cotroceni ( Băsescu și Iohannis) sau de la Sediul PSD ( Liviu Dragnea) – de fiecare dată rezultatul a fost prost sau foarte prost.

Când Guvernul a fost condus de Prim Ministrul aflat la Palatul Victoria ( Năstase, Tăriceanu, Ponta) România a avut perioade de creștere economică, stabilitate socială și dezvoltare. Nu degeaba doar împotriva celor trei s-a activat mecanismul “dosarelor” – ceilalți Premieri “cuminți” nu au avut niciodată parte de acest tratament ( mă bucur pentru ei – au fost mai prudenți și mai prevăzători decât mine)!”, susține Ponta.

”Cîțu trebuie să facă balet între persoane și partide cu interese contrarii și orgolii uriașe”

Declarându-se de acord cu schimbarea lui Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății, decizia care a și iscat nemulțumiri în rândul USR PLUS, de unde și cele două zile de discuții la nivelul Coaliției, liderul Pro România nu ascunde că nu vede deloc în termeni optimiști perioada următoare, tocmai din prisma faptului că premierul Cîțu ar fi fost lăsat fără putere de decizie. ”Am salutat săptămâna trecută decizia (firească) a lui Florin Citu de a revoca din Guvern un Ministru incompetent și care lucra împotriva interesului public. “Revoluția” a ținut însă doar o săptămână! Nu ai cum să conduci și să răspunzi pentru Guvern dacă nu ai autoritate asupra miniștrilor și putere de decizie!

Acum suntem în cea mai rea situație posibilă – deciziile vor fi luate de Orban, Barna, Cioloș și Kelemen ( plus Președintele Iohannis) – iar Cîțu trebuie să facă balet între persoane și partide cu interese contrarii și orgolii uriașe! Șansele de reușită sunt, după părerea mea, egale cu ZERO !

Nota de plata însă va fi plătită de oameni și de firmele românești – nu de politicienii care se vor spăla pe mâini și vor arunca toată răspunderea pe un Prim Ministru “castrat” de orice autoritate și putere de decizie!

Pregătiți-vă de ce este mai rău ! Urmează!”, conchide Ponta.

289 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger