AcasăPoliticaȘucule, nu-ți mai place libertatea?!

Șucule, nu-ți mai place libertatea?!

Apropierea lui Dan Șucu de PNL, mister total. Deocamdată...

Câți oameni proveniți din fotbal ați văzut să aibă succes și în politică? A încercat marea cu sarea Gigi Becali, i-a plăcut și lui Gheorghe Ștefan „Pinalti”, iar cel mai aproape de putere a fost George Copos, uns vicepremier la un moment dat, dacă mai țineți minte. Toți, însă, au ceva în comun – au ajuns, nu după mult timp, într-un loc răcoros și unde lumina pătrunde greu. De câteva săptămâni îl vedem și pe Dan Șucu intersectându-se cu politica și nu putem să nu ne întrebăm dacă patronului de la Rapid i s-a urât cu binele.

Gigi Becali George Copos sau Gheorghe Ștefan Pinalti trei oameni de fotbal care s au ars cu politica

„Câteodată, mă gândesc ce-mi trebuia mie, la 60 de ani, toată bătaia asta de inimă, cu tensiune 20, dar, când plec acasă fericit, îmi trece”, s-a alintat finanțatorul din Grant la câteva minute după succesul cu FCSB (4-0), din Liga 1. Dar politică, de ce vă trebuie la vârsta aceasta? Zău că ne-ar fi dat o lacrimă dacă nu cunoșteam aluatul!

Împins sau atras într-o capcană?

Luni, la doar câteva ore după anunțul că PNL sondează mai multe nume pentru Primăria Capitalei, Dan Șucu și-a făcut apariția la sediul PNL din Aleea Modrogan. Chemat? Venit din proprie inițiativă? Mister total, niciun cuvânt la sosire, doar câteva mici detalii lăsate anume spre a fi interpretate – Șucu nu a intrat pe o ușă secundară, ci le-a zâmbit relaxat jurnaliștilor strânși ciorchine la intrarea principală, parcă veniți acolo la pont, să vadă ursul.

Mai știm și că numele omului de afaceri a fost rostit de mai multe ori în diverse cercuri politice, iar liderii PNL nu s-au ferit în a-l nominaliza în vederea scrutinului pentru PMB.

La plecare, Șucu a spus doar atât – „Nu am primit nicio oferă. Am venit să discutăm despre probleme economice”. Păi, de când problemele economice se discută în sediul unui partid?! Noi știm că este implicat în fotbal de puțin timp, dar Dan Șucu pare că a învățat cum e cu „hențul” și „intenția”. A venit la PNL, dar nu-l interesează să candideze. Serios?! Hai să spunem doar că l-a prins presa într-o poziție nefirească, păstrând o expresie cimentată în sportul rege.

Dacă nu vrei în politică, așa cum tot spui, atunci de ce te-ai dus la sediul Partidului Național Liberal și, mai ales, de ce ai făcut publică întâlnirea ta cu șefii din Modrogan? Ai căzut într-o capcană ce ți-a fost întinsă sau ai anumite interese ce converg spre zona politică? La fel de bine, dacă era vorba despre o simplă discuție amicală și nicidecum una cu sondaje și cifre pe masă, Dan Șucu se putea vedea cu liberalii într-un loc cât mai retras, luând prânzul la unul dintre restaurantele de top al Capitalei. Dar, nu, el a ales intrarea principală, unde erau ziariștii adunați, iar asta ne face să ne întrebăm dacă a fost împins sau atras într-o capcană.

Cum votează bucureștenii

În primul rând că bucureștenii nu votează în funcție de simpatiile fotbalistice, de asta suntem convinși! Dacă era așa, Gigi Becali ajungea departe și nu ne referim aici la Poarta Albă. Latifundiarul din Pipera este cel mai bun exemplu că nu poți cuantifica în procente electorale dragostea microbiștilor. Locuitorii Capitalei sunt oameni educați, care în 30 de ani de capitalism (mai mult sălbatic) au înțeles că interesul propriu nu are nicio legătură cu pasiunea pentru un club de fotbal.

În plus, consilierii liberalilor ar fi trebuit să știe că nu există nicio garanție pentru voturile rapidiștilor, așa cum poate că speră alde Nicolae Ciucă. Mergând pe aceeași logică, ar însemna că toți steliștii și dinamoviștii vor vota împotriva lui Șucu, ceea ce e un risc pentru PNL.

Nu așa stau lucrurile! În Capitală se pune ștampila pe cine este mai pregătit și dispus să se sacrifice pentru orașul ăsta, oamenii s-au săturat de promisiuni neonorate, chiar dacă vin din partea milionarilor care au avut succes în afaceri. Ce experiență în administrația publică și locală are Dan Șucu încât să aștepte voturile bucureștenilor? În 2020, PNL a riscat oferindu-i sprijin lui Nicușor Dan, iar după nici trei ani și-a dat seama că trebuie să scape cât mai repede de acest balast care a tras în jos partidul în opțiunile alegătorilor.

Încă nu știm pe ce drum vor merge liberalii și dacă o vor face alături de Sebastian Burduja, Dan Șucu ori vreun alt candidat (numai Nicușor Dan să nu fie!), dar ce știm este că niciodată politicul și omul de afaceri nu au făcut casă bună împreună. Și orice decont vine când te aștepți mai puțin, uneori chiar la numărarea voturilor.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.843 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum intreba Caragiu, aka cpt.Panait pe Dem aka Gogu ; Ti-e draga libertatea?, da fi sincer!. Raspuns; ,,mi-e draga…In BD..I so fi urat cu binele lu’ dnu.Sucu..

  2. S-au activat ciumalăii roșii și leprele galbene…. VOTĂM NICUȘOR DAN!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger