AcasăPoliticaStroe neagă că PNL ar vrea Ministerul Dezvoltării/ A plecat UDMR de...

Stroe neagă că PNL ar vrea Ministerul Dezvoltării/ A plecat UDMR de la masa negocierilor? „Noi îi așteptăm în continuare la discuții”

sursa foto: Facebook/Ionuț Stroe

Cum rotativa guvernamentală se apropie tot mai mult, discuțiile la nivelul formațiunilor politice care fac parte din actuala coaliție de guvernare – cu privire la structura viitorului guvern – sunt în toi.

În tot acest context, purtătorul de cuvânt al PNL neagă faptul că negocierile din coaliție s-ar fi blocat și mai ales că UDMR-ul ar fi părăsit masa negocierilor. Precizările acestuia vin după runda de discuții de joi. Și în condițiile apăruseră, pe surse, zvonuri că liberalii ar vrea, în viitorul guvern, Ministerul Dezvoltării, instituție condusă la momentul de față de către un reprezentant al UDMR. Aspect care i-ar fi nemulțumit pe cei de la UDMR.

Negocierile pentru formarea Guvernului nu sunt blocate, UDMR nu a plecat de la masa discuțiilor, iar PNL nu-și dorește în momentul de față nici un portofoliu al altui partener de guvernare – a declarat, vineri, la RFI Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor.

„Avem nevoie de o reducere a aparatului guvernamental”

Stroe spune că negocierile pentru formarea Executivului – în vederea rocadei guvernamentale – nu sunt blocate. „Nu le considerăm blocate, ele sunt deschise în continuare. A fost doar o primă zi de negocieri în format complet, cu toate echipele de la toate partidele, după care aceste discuții au rămas deschise. În câteva ore nu s-a putut trage o concluzie fermă. De altfel, mesajul nostru general este unul de calm. Am văzut foarte multe speculații în mass-media, care sunt departe de realitate, ideea că în momentul de față s-ar fi blocat situația nu este adevărată. Pentru noi, cel mai important lucru sau concluzia destul de clară după prima zi este că avem nevoie de o reducere a aparatului guvernamental, am stabilit că e nevoie de o diminuare a posturilor și a portofoliilor tuturor partidelor din coaliție și cred că există o majoritate de opinii în acest sens, cel puțin vă pot asigura că PNL este ferm să reducem Guvernul și să avem o formulă cât mai suplă”, a afirmat Stroe, la RFI.

Stroe: A fost un moment când discuțiile s-au oprit

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că „nu a plecat UDMR de la masa negocierilor”. „Într-adevăr, a fost un moment când discuțiile s-au oprit, probabil că toți au preferat să facă acest lucru, e absolut firesc.

Probabil că fiecare partid va merge să se consulte cu colegii, să le comunice rezultatele primei zile și să le transmită ceea ce e important pentru ei. Pentru noi e foarte-foarte important să avem o tranziție foarte rapidă (…), să nu existe nici un fel de sincopă și să asigurăm stabilitate. Sunt etape, e absolut normal, ale discuțiilor și cred că cel mai important lucru în momentul de față este ca toate partidele, cele trei mă refer, să aibă un mandat flexibil și să nu ținem de funcții sau nume în acest demers”, a completat Stroe.

UDMR, așteptat în continuare la discuții

Mai mult, Ionuț Stroe declară că „toate partidele ar trebui să înțeleagă că e mult mai importantă guvernarea și continuitatea”. Și spune că liberalii nu iau în calcul ieșirea UDNR-ului, partidul condus de către Kelemen Hunor, de la guvernare. Ca atare, UMDR-ul e așteptat în continuare la discuții, mai spune oficialul PNL.

„E foarte important în acest moment să facem acele concesii, să avem un Cabinet mai puțin numeros, 17-18 ministere maxim este propunerea noastră și eu sunt sigur că fiecare dintre cele trei partide nu se vor agăța de anumite pretenții pentru a ajunge la acest obiectiv. Acum, nu luăm în calcul, vă spun sincer, o eventuală ieșire a UDMR-ului, nu am auzit pe cineva spunând în mod oficial de la UDMR că va face acest pas. Noi ne dorim continuitate, noi ne dorim un Guvern care să cuprindă UDMR, evident. S-ar putea, de ce nu, poate e un mod de a negocia, o tehnică, până la urmă, dar îmi vine greu să cred că cineva iese de la guvernare înainte de a finaliza o discuție foarte-foarte serioasă (…). Noi îi așteptăm în continuare la discuții”, a mai declarat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL-ului neagă că partidul său și-ar dori Ministerul Dezvoltării

Întrebat, cu subiect și predicat, dacă își dorește PNL Ministerul Dezvoltării de la UDMR, Ionuț Stroe a dat următorul răspuns: „Nu, este un zvon, o informație neadevărată. Noi am spus-o foarte clar, în momentul de față nu ne dorim nici un portofoliu al altui partener de guvernare (…).

Nu negociem nume pentru portofoliile care ne revin sau ne vor reveni, nu plecăm de la nume în formarea noului Guvern, ci de la un program de guvernare și de la o structură mult mai suplă”.

author avatar
Andrei Coman
217 afisari

12 COMENTARII

    • Sunt ultimele zvâcnire ale holerei galbene, nici 6% nu mai prinde acest cancer antiromânesc, trădători de țară și neam

  1. UDMR acea fata pitica si rasfatata care da din picior si toti se executa.
    Zicea cineva ca merge la vot ca sa vada cu cine va mai guverna UDMR.

  2. @ Când îl vedeți pe Stroe , ăsta de la PNL, care nu vă amntiți de Radu Berceanu care amintea și de ”Stroe și Vasilache ”, ?

  3. Noi fara iudemere suntem morti! Fara morti suntem iudemere!Noi nu gandim ,noi suntem prosti ,noi fara Iudemere nu putem respira ,nu putem fura ,nu putem dezbina !

  4. Bai Stroe,mare jigodie mai esti.O sluga prea plecata,ce moaca de jigodie ai.La fel ca cealalta coada de topor,Virgil Popescu.A tunat si v-a adunat,fripturistilor,frecati menta,inselati Tara,poporul de bani si pe Dumnezeu de zile. Astia cica-s liberali,Ciuca,Bode,plagiatori,sluga lui Basescu machiavelicul Flutur,ala care a irosit fonduri Europene ca sa ” construiasca” o groapa de gunoi in varf de munte .Blaga si alti hoti scapati de puscarie si cu banii pusi de-o parte.Astia sunt Tagma jefuitorilor.

  5. de ce insistati sa revina la guvernare asociatia asta numita UDMR cu cei 5% pe care ii are cand aveti destula majoritate PNL CU PSD ?

  6. Stroio,ce ai sub scufia-ti mofluza
    Ce-ti contine dovleacul porcesc
    Pe care-l porti ,jivina balcaza?
    Jivina hoata porcan rahacios

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger