AcasăPoliticaStrategie pe final de campanie. Tăriceanu: ”O minciună cât Klaus Iohannis de...

Strategie pe final de campanie. Tăriceanu: ”O minciună cât Klaus Iohannis de mare”

Tăriceanu pune tunurile pe Guvern: ”O minciună cât Klaus Iohannis de mare” (foto: Facebook)

Fostul premier și, totodată, ex-președinte al Senatului aduce în discuție cifrele raportate în ultimele zile, cu privire la situația generată de noul coronavirus la nivel național, care indică o scădere a numărului cazurilor noi, dar și a testelor făcute.

Cu doar câteva zile înainte de alegeri și pe finalul campaniei electorale pentru parlamentarele din 6 decembrie, Călin Popescu Tăriceanu ia la puricat ”strategia pentru ultima săptămână de campanie” pe care susține că ar fi stabilit-o Klaus Iohannis și ”partidul lui”. Tăriceanu susține că aceasta ”se bazează pe vânzarea către populație a trei iluzii/minciuni”, pe care le ia la puricat.

Prima dintre ele vizează raportările oficiale privind situația cazurilor de COVID de la nivel național. ”1. Măsurile luate de guvern dau rezultate și numărul de infecții scade.

O minciună cât Klaus Iohannis de mare. Numărul de infecții este reglat de ei din pix în asemenea fel încât să dea impresia unei stabilizări”, acuză Tăriceanu, miercuri, într-un mesaj transmis via Facebook.

Cum e cu vaccinul

Un alt aspect avut în vedere de către fostul premier îl constituie vaccinul antiCovid, pentru care s-a și aprobat strategia de vaccinare. ”2. Vine vaccinul!

Ca să fie clar: NU EXISTĂ încă un vaccin și nici nu se poate spune când va fi gata. Știm doar că de la momentul aprobării și până la momentul fabricării în cantități suficiente pot trece de la 6 la 12 luni. Deci, mobilizarea armatei pentru campania de vaccinare cu un vaccin care NU EXISTĂ este doar o mișcare de campanie electorală. La fel ca și plata în avans a 12 milioane de euro pentru un vaccin care NU EXISTĂ!”, susține Tăriceanu.

Planul de reziliență

Nu în ultimul rând, referindu-se la recent lansatul plan de reziliență, liderul ALDE amintește de, în paralel, promisiunile venite de la Ludovic Orban și, anii trecuți, de la PDL. ”3. Avem un plan de dezvoltare a României!

Acum îi spun: Plan de reziliență! O altă Fata Morgana pe care PDL-ul (acum PNL) o vinde românilor de pe vremea lui Stolojan. În 2008, PDL-ul ne promitea 2000 km de autostradă și 950 euro salariul mediu. În 2020, Orban ne promite 3000 km de autostradă și 1000 euro salariul mediu! În 2008, Băsescu și PDL-ul ne-au păcălit! Sper ca Iohannis și Orban să nu mai reușească!”, susține fostul prim-ministru.

Acestea fiind spuse, la finalul mesajului său critic la adresa actualei Puteri, Tăriceanu îi îndeamnă pe români să meargă duminică la vot. ”Așa că, dragi români, haideți la vot pe 6 decembrie! Avem șansa unui guvern condus de Victor Ponta care să redeschidă tot: școli, biserici, piețe, teatre, restaurante și cafenele! Nu trebuie să stăm toți închiși în case ca să ne simțim în siguranță! Trebuie doar să testăm gratuit toți românii ca să se poată izola doar cei infectați!”