AcasăPoliticaStrategia lui Putin în Ucraina dă frisoane Occidentului. NATO, Cod Roșu!

Strategia lui Putin în Ucraina dă frisoane Occidentului. NATO, Cod Roșu!

Strategia lui Putin în Ucraina dă frisoane Occidentului. NATO, Cod Roșu!Strategia lui Putin în Ucraina dă frisoane Occidentului. NATO, Cod Roșu! / Sursa FOTO: Facebook.com

Ce urmărește Putin în Ucraina și unde se va opri Rusia? Iată doar două dintre întrebările rostite des în ultimele zile. Strategia militară pe care rușii o desfășoară sub ochii noștri în Ucraina încă nu a fost descifrată de Occident, iar părerile sunt împărțite. Din chiar primele zile ale conflictului, mulți experți s-au declarat convinși că Moscova a eșuat în raport cu ce și-a propus inițial și anume o operațiune de tip „blitzkrieg”. Așa să fie, oare?!

Înainte de a descifra strategia Kremlinului, trebuie mai întâi să   renunțăm la „certitudinile” pe care le avem. Noua artă rusă a războiului se bazează pe o strategie hibridă, care combină descurajarea nucleară, armele hipersonice, lovituri precise de artilerie, angajarea limitată a trupelor terestre și negocierea permanentă cu adversarul.

Ce a urmărit Zelenski prin provocările de la Munchen?

Nu putem să nu ne întrebăm ce a urmărit Zelenski prin provocările lansate la Munchen, în 19 februarie, cu prilejul Conferinței pentru securitate, când a explicat în fața Occidentului că, dacă țara sa nu va fi admisă în NATO, el va pune la îndoială Memorandumul de la Budapesta (care prevede denuclearizarea Ucrainei). Vorbele lui au fost, fără îndoială, un factor important în decizia lui Vladimir Putin de a ataca.

Nu în ultimul rând, la Moscova se știe foarte bine că azi, în 2022, sentimentele ucrainenilor față de Rusia sunt ambigue. În Ucraina de Est, populația este rusofilă, dar asta nu înseamnă că vrea neapărat să fie anexată de Federația Rusă. În Ucraina de Vest, oamenii se simt atrași de mirajul unei Polonii occidentale, însă suferă de pe urma corupției regimului tiranic de la Kiev.

Mitul eșecului unei lovituri „blitzkrieg”

Generația tânără, școlită cu cheia de gât și dezvoltată în era jocurilor de lupte pe calculator are o percepție nerealistă asupra noțiunii de război. Toți războinicii de tastatură își închipuie că în 2022 mai poate avea loc o lovitură blitzkrieg, în stilul german din Al Doilea Război Mondial.

De fapt, mitul „Blitzkrieg” a supraviețuit decenii la rând în imaginația occidentală și cu ajutorul mini-războaielor purtate de americani în ultimii 30 de ani (Irak, Iugoslavia, Afganistan, Kosovo, Libia și Siria). Din moment ce America ne-a obișnuit să bombardeze masiv țările respective înainte de a trimite trupe terestre, nu-i de mirare că unii au o prezentare asupra războiului demnă de un joc video. Nu-și imaginează altceva decât bombardamentul masiv de la început, fără să se întrebe care este costul uman. Apropo, se mai gândește cineva azi că SUA au folosit în Irak bombe cu efect de explozie gigantic, numite „Daisy cutters”?

De aceea mulți au impresia că războiul din teren trebuie să aducă eliminarea instantanee a adversarilor care apar în calea trupelor, ca și cum ar distruge niște adversari într-un joc video. În realitate, niciunul dintre aceste războaie americane nu a fost un succes. SUA doar au reușit să disloce state fragile, slab militarizate.

Și, totuși, cartografierea avansului rus în Ucraina arată că armata lui Putin își extinde treptat, încet și metodic aderența în toată țara. Un prim obiectiv poate fi azi deslușit: ocuparea militară a întregului mal stâng al Niprului.

De ce nu lansează Putin ofensiva totală

Diplomați și analiști care se pretind a fi foarte bine informați ne tot spun de câteva săptămâni încoace că asaltul asupra Kievului este programat pentru „noaptea următoare”. Și că debarcarea în Odessa e pentru „dimineața următoare”.

Deocamdată, nimic de genul ăsta nu s-a întâmplat. De ce? Fiindcă strategia gândită de Putin a surprins pe toată lumea. Liderul de la Kremlin vede acest război ca pe un minim efort pentru Federația Rusă și a împins totul spre economie: economie la materialele folosite (trupele terestre folosesc echipamentele din perioada sovietică rămase în rezervele Armatei), lansări limitate de rachete (fără obișnuita ploaie de bombardamente a americanilor, vezi Irak și Libia), număr redus de trupe angajate la sol.

Vladimir Putin știe că este la conducerea unei țări în care resursa demografică a devenit rară, iar pe deasupra Rusia mai are și cele mai lungi granițe din lume. Din perspectiva asta, orice efort militar trebuie măsurat, atent calibrat. Rusia nu are doar frontul din Ucraina pe cap, trebuie să monitorizeze cu atenție Orientul Apropiat și Mijlociu. Iar Asia Centrală rămâne instabilă (vezi criza recentă din Nagorno-Karabah sau încercarea de a răsturna Guvernul din Kazahstan). Mai este și China, un aliat cu greutate, dar unul a cărui pondere demografică a reprezentat dintotdeauna o presiune considerabilă pentru Rusia.

Acesta este motivul pentru care strategia dezvoltată de Kremlin în Ucraina implică, pe cât posibil,  doar angajamente la sol foarte bine direcționate. Se vede pe hartă: singurul loc din Ucraina în care se desfășoară lupte intense este Donbass. Lângă Kiev, Harkov, Herson, Mariupol și Nikolayev se dau lupte grele, dar ele sunt pe bombardamente sporadice (mai mult seara), fără a le putea atribui dimensiunea unei bătălii.

Arma hipersonică, avantajul Rusiei

Altceva, însă, pune pe gânduri Occidentul.

Duminică, 13 martie, mai multe lovituri precise, rachete trase de la sute de kilometri distanță, au distrus o bază militară din Yavorov, la circa 20 km de granița cu Polonia (stat NATO), în care se adunaseră mercenarii străini (voluntari sau nu) veniți să lupte pentru Ucraina. Prin asta rușii au trimis un semnal foarte clar Vestului cu privire la forța militară pe care o au. Apoi, la o săptămână, au lovit cu rachete hipersonice, arme care din 2018 încoace dau Kremlinului un avantaj strategic, inclusiv și mai ales în domeniul nuclear.

Rachetele hipersonice reprezintă amenințări formidabile. Ele vin în mai multe variante – strategice, tactice, nucleare sau convenționale și reprezintă o provocare pentru toate sistemele militare de apărare din lume. Rusia a dezvoltat rachete hipersonice care zboară cu de până la 20 de ori viteza sunetului, iar la altitudini mici fac zigzaguri spre țintele lor! Specialiștii spun că aceste rachete au forța să treacă de orice scut antiaerian. Le Figaro, în februarie: „Rachetele hipersonice ating viteza de Mach 20 și au o rază de acțiune de 6.000 km (…)  Când vine vorba de hipervelocitate, rușii sunt cu un pas înaintea tuturor”.

Așadar, avertismentul pe care l-a primit Occidentul este foarte clar și avem, iată, și explicația pentru reuniunea de urgență a NATO, de săptămâna asta.

Vladimir Putin se dovedește a fi un lider care „zboară” întotdeauna sub radar, gata să lovească prin surprindere acolo unde nimeni nu se așteaptă. Să ne gândim numai la discursul său de la Conferința de securitate de la Munchen, din 2007, când a contestat unilateralismul american în numele unei lumi multipolare. Sau la summit-ul NATO de la București (2008), unde a venit neinvitat, spre stupoarea generală a celor prezenți la Palatul Parlamentului. Ori la intervenția militară neașteptată în Georgia (august 2008). Despre capturarea Crimeei fără a trage un foc, în 2014, sau sprijinirea lui Bashar al-Assad în fața unei Americii ce-i cerea capul, nici nu mai pomenim. Cu un astfel de adversar se confruntă NATO, iar viața reală bate (și doare al naibii!) scenariul de Hollywood.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
6.814 afisari

66 COMENTARII

  1. Pai blitzkrieg nu se invata in academiile militare ruse asta ara specialitate militara germana. Ei invata dupa manuale vechi pentru ca cei ce castiga nu isi schimba tehnica. Din cauza asta nu avanseaza.
    Rachete hipersonice au si americanii sa stiti. Deci Germania a avut 3 tipuri de rachete cand restu nu aveau si a pierdut.
    O smecherie iti da poate un avantaj nu iti castiga un razboi… Ei nu au nici aliati ca Lukasenko nu e prost sa se bage spre distrugerea tarii lui.

  2. Care economie , Tache , aia bombardata de sanctiuni ? La un razboi in care spatiul aerian al Rusiei poate fi atacat , avionul din care este lansata arma hipersonica este vulnerabil , i trebuie cel putin 30 de minute sa atinga altitudinea necesara si viteza de 3 mach , nu pot fi lansate decat in anumite conditii , avionul poate deveni usor tinta . Cu Ucraina se poate , cu altii e complicat si riscant .

      • NU SUNT nici un Barbu Gh . , i-am furat nick-ul , sunt idiotul tampit poponaut Amore Kostea Sugiuku Hipersonicu cand apare meletia garii Tiraspol ……..hihihihihi

        • Da , esti si idiot , si tampit si habarnist . Aktual 24 , ieri , 23 .03. 2022 , : ” RASPUNS LA HIPERSONICELE RUSIEI . FRANTA ANUNTA CA A TESTAT CU SUCCES VERSIUNEA MODERNIZATA A RACHETEI SALE NUCLEARE ASMPA „. Racheta hipersonica a fost lansata tot dintr-un avion ( Rafale ).

  3. ce blitz bre, cati neobedienti rusi au mierlito prin uk , daca vroiau sa ii potoleasca pe ucraineni ii operau chirugical, build back better, hora nebunilor, putin+biden+ze+mue+samd= love yourself , cum le dau aia instructiuni care le primesc de la dracu direct si ei actorii politici le pun in scena

  4. Rețineți, rușii la sfârșitul celui de al 2 lea război mondial au adunat tot personalul, care a lucrat la fabricarea vestitelor rachete V1 și V2, i-au dus la ei cu familii cu tot, unde i-au pus la treabă, lucru care se vede azi in rachetele performante ce le au.
    Se pare la acest capitol Occidentul este rămas în urmă mult, nici americanii nu stau mai bine.
    Ați văzut ultimul sistem al englezilor antirachetă e slăbuț rău și la propriu și la figurat, ce ziceți de rachetele Bulava, Satan, Zircon, Kinjal.
    Israelul sta mai bine cu Domul de fier, au specialiști mai buni in acest domeniu.

    • N-as spune au o oarecare deficienta la viteza, dar sa stii ca rusii au o propaganda mai buna ca americanii asa a aparut netul si in Rusia e tăiat . Apoi nu toti ca domnul Von Braun a inventat Nasa si a fost seful tehnic a programukui Sua pe Luna…

  5. În sfârșit un expert în strategie militară treaz și obiectiv . Mă plictisesem să tot citesc profeții de Colentina , subestimând datele reale ale problemei , se poate distinge doar un rezultat care să fie potrivit senzaționalului media . Putin nu caută reclama , are destulă , acum dă lecții . A rămas în picioare în toată perioada asta tranzitorie de covălmășie economică mondială , și are sabia ascuțită permanent . Nu cucerești un haos ca Ukro doar ca să arăți că poți , posibil să o belim național , pariurile noastre sunt dictate de foamea de la orizont și statura geopolitică insignifiantă . Americanii când se sperie de nucleară , își umplu buncărul cu conserve , dar eu ce plm să umplu , betonul e scum frate , și am turnat la bordei juma de viață . Sper să nu ajungem refugiați și noi , nici filme nu mai are cine face despre neamul nostru amărât 🙁

  6. NATO,ca si UE de fapt,sunt o adunatura de imbuibati,impotenti si prosti ca noaptea platiti din buzunarele contribuabililor cu zeci si sute de mii de euro pe luna.Ce fac Stoltemberg sau Geoana pentru banii care ii primesc?Nimic,doar latra ca javrele la luna.Putin ii cunoaste foarte bine si ii are la degetul cel mic.Totul e sa nu se intinda mai mult decat ii e plapuma.

      • Un articol complet imbecil al unui habarnist in materie de strategie militara. Singurul scop al acestei „colecții de prostii” se vede din avion că este acela de a scuza cumva eșecurile în serie ale armatei ruse în Ucraina. Cui folosește asta nu e greu de înțeles.

        • ” Un articol complet imbecil al unui habarnist in materie de strategie militara „. Ar fi bine de-ar fi numai atat . HotNews . ro , luni , 28 februarie 2022 , ora 09:43 : ” VIDEO Romania interzice Russia Today si Sputnik , organe de propaganda ale Kremlinului „. La ce bun daca permite sa zburde cozilor de topor ? Coada de topor = om servil prin intermediul caruia se fac lucruri condamnabile , a fi unealta si instrumentul in mainile altora , a trada . Ziarele de opinie sunt cu tendinta , Nicholas Cezar se strecoara in articolul de fundal ( editorial ) si demonstreaza ” national ” ce a putut sa produca pentru 30 de arginti .

  7. Păi, putem să ne uităm la cum au procedat rușii și iranienii în Siria. Nu știu dacă în Siria ideile au venit de la generalul iranian asasinat de SUA, Kassem Soleymani – considerat ani la rând cel mai bun general a lumii în viață, dar, la fel ca toată lumea, observ că în ciuda aparentei lentori trupele ruse înaintează ferm și sigur. În primul război din Golf, coaliția formată din 34 de state a bombardat neîntrerupt de pe uscat, de pe mare și din aer timp de 5 săptămâni Irakul. Ofensiva terestră a durat 5 zile dar s-a intrat numai într-o mică parte a Irakului. Din comparația între cele două războaie se naște întrebarea: de ce este considerată ofensiva rusă lentă? Eu nu văd nici o lentoare.

  8. Avea ek chestia asta ca visa sa fie oe luna de mic ca vreau sa ajung pe Luna, apoi domnul Hitler i-a zis-Domnule, am sa fac tot ce pot eu ca sa ajungi pe Luna.

  9. In Irak Patriotul vechi era penetrabil 90%.Adica una din 10 intra. Bateriile noi de Patriot sunt impenetrabile.

  10. Ba ,baieti,s-a fasait dolarul ca toti milogii ONG-urilor sorosiste repetati ca prostii,ruble ,ruble ca niste tampiti.Lasati dracu prafurile ca ati luat-o razna.

  11. 1. Comisarul.ro , astazi , ora 18:43 : ” PORIMA REACTIE A KREMLINULUI FATA DE DEMISIA LUI ANATOLI CIUBAIS …………………”. 2. Comisarul.ro , astazi , ora 19:19 : ” CE SE INTAMPLA LA KREMLIN ? / MINISTRUL RUS AL APARARII SERGHEI SOIGU A DISPARUT DE 12 ZILE „.

  12. Vad pe aici tot felul de părerologi, care sunt pricepuți in ale războiului precum Radu Tudor, care nu a fost capabil să deosebească o luptă aeriana reala cu una făcută pe calculator, pentru un joc video. Si încă ceva, aceștia mai trebuie sa mai învețe ceva istorie, măcar cea recentă. Să comparăm atacul Serbiei de tarile NATO, in frunte cu campionul ” democrației ” occidentale SUA, care a durat 58 de zile, a făcut aceleași ” victime colaterale ” ca si rușii in Ucraina, numai că ce să vezi, nici nu poți compara armata Serbiei cu ce ucrainiană si nici întinderea acestei tari, fata de minuscula Serbie. Daca face un raport de forte, NATO -Serbia, Rusia-Ucraina, si aplicam rezultatul, lucrurile nu prea stau cum ni se prezintă. Si încă ceva, in lupta contra ISIS, până nu a intervenit Putin lucrurile erau tare încurcate. Cum a intervenit cum sau limpezit si au pus ISIS-ul la respect. Si fiindcă a venit vorba de ISIS de ce aceste grozave democrații occidentale nu au aceeași poziție de a face dreptate unui popor dârz, care luptă de decenii, multe le număr, pentru ași construi propriu stat, si care au avut o contribuție hotărâtoare in lupta contra terorismului. este vorba despre kurzi. Dar acești nu prezintă importanta strategică, dimpotrivă o micșorează pe cea a Turciei, nici politică, economica, mediatica in vajnica luptă pentru ” democratizarea ” lumii, si astfel sunt lăsați in voia sortii. Si nu este vorba de câteva sute de mii de locuitori, ca in Kosovo, ci de aproape 20 de milioane.

    • Daca Raionu mi-o cere , pot deveni GAYA , GAGA , GHIA , totul e in functie de situatia operativa . Cititi Adevarul . ro , astazi , 23 martie 2022 , ora 18:38 , articol de Ion Gaidau : ” CYBER FRONT Z , FABRICA DE TROLI PENTRU SUSTINEREA RAZBOIULUI LUI PUTIN IN UCRAINA „. Eu am ramas repetent pe Savuskina 55 , sunt consemnat doar pe National si Cotidianul . E drept , mai evadez din cand in cand pe Adevarul .ro , cititi comentariile la acest articol , e intocmita si o lista in care ma regasesc …..

      • KOSTEA , dihorule zburdalnic , am citit si eu articolul lui Ion Gaidau din Adevarul.ro . Mi-am benoclat felinarele si pe comentariile la acest articol si am gasit lista prezentata de ” Killer Anonymous” . Cine crezi ca e in fruntea listei ? Surpriza , pretenu nostru Valentin – Ionut Constantinescu zis Telekom . Tu stai bine , Kostyusku , esti dosit dupa Ionion Codreanu si Cristina Ene , n-ai iesit ca paduchele-n frunte , Raionu o sa te plateasca in stevie si bonusuri de ulei de baie si alifie de tanc .

  13. Toate comentariile care înjura America sunt șterse. Asta spune mult de ce sunt numai slugi fara coloana la comentarii

    • Simplu , nu mai injuri America . Probabil stiu ca NU ESTI ROMAN , ti-au dibuit IP-ul de Tiraspol .

  14. Adevarul.ro , astazi , 23 martie 2022 , articol de Stefan Lica : ” EXPLICATIILE UNUI EXPERT DE LA PRINCETON ( Nadia Crisan ) DESPRE VIITORUL RELATIILOR ROMANO -AMERICANE . LA CE SA NE ASTEPTAM „.

  15. Jonas E. Alexis are diplome în matematică și filozofie. Principalele sale interese includ politica externă a SUA, istoria conflictului Israel/Palestina și istoria ideilor. El este autorul noii cărți Zionism vs. the West: How Talmudic Ideology is Undermining Western Culture. Predă matematică în Coreea de Sud – https://invictuswebmedia.com/2022/03/23/rusia-este-un-obstacol-in-calea-dominatiei-khazare-a-lumii/

  16. Ba , tu esti om serios ? Iar apari cu facaturi din Invictuswebmedia si Real Raw News ? Jonas E. Alexis e superdotat si ii faci ochi dulci ? Politifact. com : „Hanginngs quillotines and Gitmo : Going behind Real Raw” – Site de stiri false aparut in decembrie 2020 , hraneste conspirationistii QAnon . Pseudonimul ” Michael Baxter ” aparine lui Michael Tuffin . Facebook i-a eliminat pagina site-ului , Google i-a interzis reclamele .

  17. ADEVARUL.RO , IERI , 23 MARTIE 2023 , ORA 20:21 , DE NEWS.RO : ” OFICIAL SHAPE : NATO ESTE IN MOD CATEGORIC IN SITUATIE DE RISC DIN CAUZA RAZBOIULUI LUI PUTIN DIN UCRAINA „. ” Ne pregatim pentru ce este mai rau , dar facem tot ce ne sta in putinta pentru ca ce e mai rau sa nu se intample „. Doi oficiali SHAPE ( Sediul Operatiunilor Militare ale Aliantei NATO din Europa – Bruxelles ) au facut declaratii in timp ce Air Force One era in zbor si nu aterizase la Bruxelles . Posibil sa aflam astazi talcul acestor declaratii , ele au un substrat si nu au fost date intamplator . Biden a sosit miercuri seara la Bruxelles fiind intampinat de premierul belgian De Croo , urmand sa participe la cele trei summit-uri : NATO , G7 si Reuniunea Sefilor de Stat si de Guvern al Tarilor din Uniunea Europeana .

    • Declaratiile celor de la SHAPE au acoperire : Adevarul . ro , 24 martie 2022 , ora 11:06 , articol de Viorica Marin : ” SUA AU REUNIT ECHIPA TIGER CARE FACE PLANURI DE URGENTA ……………………………………………………………………………………………………..” .

  18. SPOTMEDIA.RO , ASTAZI , 24.03.2022 , ORA 05:46 , ARTICOL DE IOANA ENE DOGIOIU : ” SI DACA ZELENSKI AR CAPITULA ? „

    • National.ro , 24 .03. 2022 , ora 8:30 , articol de Andreea Vlad : ” RAZBOI IN UCRAINA . UE ISI DUBLEAZA AJUTORUL ACORDAT KIEVULUI ……………….” . SUA tocmai a aprobat aproape 14 miliarde de dolari , Uniunea Europeana isi dubleaza ajutorul …..Ucraina trebuie sa reziste , nu exista alta solutie !

        • Ucraina e singura , nu sunt lasi , sunt patrioti , foarte bine motivati , antrenati si pregatiti . Nu au avut armament adecvat ca sa se apere , in rest sunt superiori la toate capitolele . Nu sunt agresori , isi apara fanatic independenta incalcata in mod grosolan , doar sa o rada de pe fata pamantului . Pierderile suferite de atacatori sunt considerabile , a trecut fix o luna de zile si rezista exemplar , se moare si de o parte si de cealalta inutil . Ucraina nu va fi ingenuncheata niciodata , ocupatia ar intensifica luptele de gherila , singura cale este trezirea din visul imperial si negocierile la masa tratativelor .

          • Imparate,ce zici de civilii si copii care au murit in tarile bombardate de altii ?Stii nr?

          • Regretabil , au fost victime colaterale la care tarile occidentale si-au cerut scuze si si-au aratat compasiunea . Oricum , nu mai multi ca in Siria ( Alep ? ) si Ucraina .

          • Apropo de gherila : Aktual 24 , astazi , 24 martie 2022 , articol de Mara Popescu ( The Drive ) : ” ANALIZA LA RECE : RUSIA ……………………………………………………………………………………………………………” .

  19. Adevarul.ro , 24 martie 2022 , ora 09:16 , articol de Viorica Marin : ” RAZBOIUL DIN UCRAINA : CINCI PROVOCARI PENTRU BIDEN IN EUROPA / ANALIZA „.

  20. In Ucraina coruptă baiatul lui Bideu ,Hunter a factut milioane de $.Procurorul general a fost schimbat cand s a apropiat prea mult de caz,democratia americană…Trump i-a zis o în față lui Zelenski.

  21. Comisarul.ro , astazi , ora 11:30 : ” CARE SUNT SANSELE ……………………………………………………..”

  22. Adevarul.ro , 24.03.2022 , ora 09:33 , articol de Stefan Vlaston : ” VLADIMIR ……………………………………..”.

  23. UNIVERSUL.NET , 24 MARTIE 2022 , POLITILOGUL VLADIMIR PASTUHOV -NOVAIA GAZETA : ” OPERATIUNEA „CROMOZOMUL RUS ” . POLITOLOGUL ………………………………………” .

  24. Ce propaganda e asta? Nici macar un copil de scoala NU CREDE!
    DECI rusii au preferat sa fie UMILITI cu voia lor… bai nene atata prostie rar vezi pana si la „trompetele” rusesti.

    Vezi ca rublele nu mai valoreaza nici cat o conserva de cac*t…

    • Asta e opinia bunului roman Nicholas Cezar , fieecare e liber sa scrie ceea ce gandeste …

  25. Adevarul.ro , 24 martie 2022 , ora 06:09 , articol de Cristina Ene : ” MAREA TEORIE DIN SPATELE DECIZIEI NEFASTE …………………………………………….” .

  26. „Am decis să implementez în cel mai scurt timp posibil un set de măsuri pentru modificarea plăților pentru – da, să începem cu asta – pentru gazele noastre naturale furnizate așa-ziselor țări neprietenoase în ruble rusești, adică să nu mai folosim toate celelalte monede compromise pentru tranzacții”, a spus președintele rus.

    „Nu are sens să livrăm bunurile noastre către UE și SUA și să fim plătiți în dolari și euro”, a adăugat el – https://invictuswebmedia.com/2022/03/23/putin-vrea-ruble-pentru-gazul-rusesc/

  27. Invictus Victory by Paco Rabanne ? Adevarul.ro , astazi , 24 martie 2022 , ora 12:04 , articol de Afrodita Cicovschi : ” CE INSEAMNA PENTRU ” TARILE OSTILE ” FAPTUL CA PUTIN A CERUT PLATA GAZELOR IN RUBLE RUSESTI „.

  28. 1. Contributors.ro , 24.03.2022 : ” PACEA SI SECURITATEA IN EUROPA DEPIND DE DESTINUL UCRAINEI . 96 DE EXPERTI INDEAMNA UE SA IA MASURI DURE FATA DE RUSIA „. 2. Comisarul.ro , astazi , ora 14:22 : ” ELVETIA A INGHETAT ACTIVE RUSESTI IN VALOARE DE PESTE 6 MILIARDE DE DOLARI „.

  29. Libertatea.ro , astazi , ora 15:23 : ” SCRIITORUL UCRAINEAN SERHII JADAN , ARTICOL PENTRU DER SPIEGEL SI LIBERTATEA : ” DRAGI EUROPENI …………………..” .

  30. 1. Comisarul . ro , astazi , ora 15:42 : ” MANDATUL LUI JENS STOLTENBERG CA SECRETAR GENERAL AL NATO A FOST PRELUNGIT CU UN AN „. 2. Comisarul.ro , astazi , ora 15:44 : ” SUA AU PLANURI DACA PUTIN DA CU BOMBA ATOMICA SAU INVADEAZA MOLDOVA ” ( NEW YORK TIMES ) . Este vorba de o echipa numita ” TIGER TEAM ” ale carei concluzii si planuri vor fi prezentate astazi , joi , 24 martie 2022 , de presedintele Biden la summmitul extraordinar NATO . Echipa este coordonata direct de Jake Sullivan . In paralel , la Washington , FUNCTIONEAZA SI O ALTA ECHIPA SPECIALA , a carei sarcina este sa descopere cum pot SUA sa profite mai bine de pe urma acestei GRESELI STRATEGICE ENORME FACUTE DE PUTIN , asa cum este vazuta acolo invadarea Ucrainei .

  31. Hai, nu vă mai spargeți in talente de strategie militară și politică că deznodământul conflictului e deja cunoscut de baba vanga. Putin este biciul lui Dumnezeu și va face ordine în cloaca cu șerpi din ex-ucraina. Acum nimeni nu-i va sta împotrivă căci Dumnezeu este cu el! Unde se va opri Putin? Granița Federației va fi pe Don, inclusiv Kievul, iar restul va fi ca o transnistrie unde ucrainienii își vor blestema zilele…. Poporul ucrainian deraiat de la ortodoxie și rătăcit după himerele occidentului secularizat, va mai avea o țărișoară doar când se vor întoarce la Dumnezeu! Aviz tuturor popoarelor creștin-ortodoxe, inclusiv românilor! Dintodeauna în istorie, un popor înrăit a fost pedepsit printr-un alt popor… Vezi ce se intâmplă cu occidentul desacralizat. A fost invadat de musulmani, urmașii lui Ismael, fiul Agarencei, slujnica lui Avraam si a Sarei, căreia îngerul Domnului i-a zis ”Acela (Ismael) va fi ca un asin sălbatic între oameni; mâinile lui vor fi asupra tuturor și mâinile tuturor asupra lui”. S-au convins de asta refugiatele alea ucrainienece, cazate într-un cămin din Suedia: După ce s-au trezit cu musulmanii peste ele și au simțit pe pielea lor ce înseamna adevărata agresivitate, le-a părut rău că au părăsit Ucraina… Sîc!

    • Asta de la 17:13 , de-mi spurca numele , o sa aiba parte de o noua reinternare in ospiciu , astrele ii prevad ca o sa moara inecat in hazna .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger