AcasăPoliticaStrategia lui Iohannis trece la mustata prin Parlament

Strategia lui Iohannis trece la mustata prin Parlament

Strategia nationala de aparare a tarii pentru perioada 2015-2019  a fost dezbatuta si votata, ieri,  de cele doua Camere ale Parlamentului.

Parlamentarii au votat Strategia nationala de aparare propusa de Klaus Iohannis

Cu un pic de scandal si un vot la limita , documentul prezentat de presedintele Klaus Iohannis a fost totusi adoptat.  Prin comparatie, dezbaterile din plen au durat mai putin decat circul din comisiile reunite de politica externa. „In calitate de vicepremier pentru securitate nationala  am fost direct interesat ca acest document strategic si impreuna cu domnul prim-ministru Victor Ponta am considerat ca elaborarea si adoptarea Strategiei nationale de aparare a tarii nu trebuie sa faca obiectul unei adoptari politicianiste.  (…) Atunci cand vorbim despre siguranta si securitatea romanilor si a Romaniei, nu poate exista un interes superior personal, de grup, de partid”,  a declarat, de la tribuna Parlamentului, vicepremierul Gabriel Oprea. Desi nu a participat la dezbateri, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, le-a batut obrazul colegilor parlamentari, acuzandu-i ca au procedat cu „superficialitate”. „Documentul intitulat Strategia de aparare este un document de slaba calitate, de slaba factura, cu un continut care este criticabil in foarte multe puncte, care are accentele gresite.

Klaus Iohannis

In loc sa fie accentul pus pe cetatean, pe asigurarea securtatii cetateanului, nemaivorbind de faptul ca in document se face o permanenta confuzie intre strategia de aparare si strategia de securitate, conceptele sunt amestecate, dar ele sunt cu totul si cu totul diferite”, a mai precizat Calin Popescu Tariceanu.

Unda verde si pentru Legea „Big Brother”

Pentru simplul motiv ca este girat de presedintele Romaniei,  proiectul de lege privind datele cu caracter personal a fost avizat favorabil si de senatorii din Comisia juridica. Pentru ca initiativa a fost  asumata de Victor Ponta, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Gabriel Oprea, Daniel Constantin, kelemen Hunor si Varujan Pambuccian, senatorii juristi nu s-au mai obosit sa o dezbata, acordandu-i cel mult un minut cat a durat procedura de vot.

 

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser