AcasăPoliticaStrategia cu care USR merge la consultările de la Cotroceni. Ce nume...

Strategia cu care USR merge la consultările de la Cotroceni. Ce nume a pregătit. A fost votat în unanimitate – UPDATE

USRStrategia cu care USR merge la consultările de la Cotroceni. Ce nume a pregătit

Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea vor compune delegația USR care merge luni la consultările de la Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

UPDATE 11.35. În unanimitate, cei de la USR au decis, în ședința de luni dimineață, ca președintele formațiunii Dacian Cioloș să fie propunerea lor pentru funcția de premier al României, în cazul în care cei de la PNL nu vor avea o propunere. 

Nu au încă o strategie cu care să se înfățișeze în fața președintelui Klaus Iohannis. De aceea, luni dimineață, USR s-a reunit în ședință pentru a pregăti planul pentru consultări.

Potrivit unor surse politice, USR nu merge cu un nume, în primă fază. Dar dacă nu se ajunge la consens în urma discuțiilor, vor nominaliza oameni ca: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă sau Dan Barna.

USR nu vrea să se rupă de coaliție

Președintele Dacian Cioloș spune ferm că partidul său nu îl va susține pe Florin Cîțu, dacă varianta de premier a liberalilor rămâne tot el. „Din punctul nostru de vedere, coaliția se poate reface fără Florin Cîțu. Avem încă un protocol al coaliției. Se poate ajunge rapid la o soluție”, a declarat Cîțu la Realitatea Plus.

De asemenea, aceștia ar putea condiționa reîntoarcerea în Coaliție de desființarea Secției Speciale, mai spun sursele politice.

Președintele Klaus Iohannis începe runda de consultări de luni cu partidele politice pentru a găsi o soluție de guvern, după ce Parlamentul a demis săptămâna trecută guvernul Cîțu. USR va fi față în față cu șeful statului începând cu ora 14.00.

author avatar
Andreea Vlad
327 afisari

3 COMENTARII

  1. Cât tupeu la un partiduleț umflat cu pompa! Să obții în alegeri 15%, sau cam așa ceva, și să vii cu pretenția de a da primul ministru întrece orice măsură. Apoi, Cioloș, primul ministru ZERO (nu ZORRO), groparul agriculturii românești, votantul pentru sancțiuni împotriva ROMÂNIEI, distrugătorul ICA, omul MISA, de unde și ideea de conviețuire la comun etc., trebuie să fie tare nesimțit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger