AcasăPoliticaStrânsul șurubului, strategia planului de guvernare

Strânsul șurubului, strategia planului de guvernare

Nu o să mă apuc acum să cred că până în 2024 Guvernul Cîțu va face 1.000 de kilometri de autostradă. Sau 2.000 sau câți au mai spus. În anul Guvernului Meu abia au construit 90 de kilometri, au inaugurat două drumuri dintre care unul a căzut pe-o rână, au mai inaugurat o linie de metrou începută de alții și au măturat sub Arcul de Triumf ca să-și pună Iohannis pupitrul.

În primul rând, Guvernul Cîțu nu are certificat de garanție până în 2024. Nimeni nu se încumetă să-i asigure valabilitatea timp de patru ani. Adevărul este că nici nu există motive, decât propagandistice în cel mai fericit caz, dar asta nu rezolvă nimic. Apoi, Guvernul Cîțu este o intenție de ceva cu gust de altceva. În al treilea rând, adunătura de partide care îl compun nu provin din aceeași familie de dreapta, după cum pretind. Vorbesc trei limbi străine diferite, greu de tradus dintr-o tabără în alta și sigur nu se vor înțelege. E drept că sunt mânate de același ideal nobil, putere, putere, tot mai multă putere, dar nici asta nu le ajută. Puterea se clădește cu bani. E pe bani.

Cum poate realiza 1.000 de kilometri de autostradă când, din câte dă semne, Guvernul nu este în stare să mărească pensiile, salariile, alocațiile și ce mai are de mărit? Se bazează pe banii cu care s-a lăudat Iohannis că i-a obținut de la Uniunea Europeană după negocieri care l-au stors de vlagă? E clar, nu vor putea mișca nici măcar o piatră din stânga în dreapta drumului dacă îi așteaptă. Și atunci? Singura soluție rămâne strângerea șurubului. Nu la toți, ci numai la prostimea care, deși e multă, nu are de ce să fie băgată în seamă. Țipă? N-are decât, dar să stea cu masca pe față, ca să nu-i contamineze cu revoltă pe toți. Se scumpesc alimentele, se scumpesc carburanții, timp în care pensiile și salariile se îngheață. Compari o pensie de 25.000 de la un demnitar cu una de 1.500 de la un amărăștean? Poți să le compari, dar nu ajută la nimic, căci amărășteanul va simți cel mai bine când i se bagă mâna în buzunar. Cred că strategia de guvernare în asta constă. Nu strângi șurubul prea tare la importanții zilei, căci te vor da jos cât ai spune „Cîțu”. Iei de la populime, care nu are decât să țipe în stradă. Cu masca pe față, ca să nu se enerveze specialiștii lu’ pește.

author avatar
Valentin Boeru
1.411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger