AcasăPoliticaStelică, tot cu protocoalele?

Stelică, tot cu protocoalele?

Declarație halucinantă a unui domn care și-a descoperit subit un handicap pentru a obține o locuință. Domnul se numește Stelian Ion. Handicapul nu contează cum se numește. Contează doar că domnul este ministrul Justiției și e răpus de nostalgia vremurilor când serviciile te înregistrau inclusiv când trăgeai vânturi.

Nu prea e de râs, căci dacă te punea un judecător să demonstrezi că nu a fost un pârț dușmănos la adresa conducerii superioare de stat, o încurcai. Cum să motivezi că a fost natural sau de plictiseală? În fine, domnul Stelian Ion consideră că ar fi păcat ca interceptările serviciilor de informații să nu fie folosite în procesul penal ca probe. Și dă cel mai idiot exemplu. De o logică zdrobitoare. „În anumite situaţii, în care din cauza unui mandat de siguranţă naţională se surprind anumite infracţiuni, de regulă grave, putem să ne imaginăm că este vorba de omoruri sau de alte fapte de o asemenea gravitate.” Stai așa, cum vine asta, din cauza mandatului? Altminteri nu ne-am fi dat seama? Mandatul e de vină? Iar omorul introdus pe sub ușa siguranței naționale e la fel de grav ca struții lui Toni Greblă, bănuiesc. Dar declarațiile care constituie un atentat la bunele năravuri nu sunt fapte grave?

Stelian Ioan este un tip întreprinzător. A introdus deja la Senat proiectul de lege cu interceptările făcute de servicii. E o suferință personală sau de partid, că din proiect nu rezultă? Întoarcerea la protocoalele care au nenorocit România timp de 10 ani este un imperativ politic? Revenirea la strategia Codruței Kovesi, care a „stârpit” corupția prin eliminarea adversarilor lui Traian Băsescu e bună? Trebuie să refacem circuitul pe culoarele Justiției, alea inventate de generalul Dumbravă? Ne trebuie iar spectacolul cătușelor, regizat după înregistrările pe care băgăm de seamă că le regreți? Sau îți este teamă, domnule ministru Stelică, de faptul că fără înregistrări procurorii dumitale își dovedesc nu inutilitatea, ci chiulitul de la cursuri? Am și eu o înregistrare cu unul care a făcut un omor. A omorât limba română. E ministru. Vă ajută?

author avatar
Valentin Boeru
1.713 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger