AcasăPoliticaStarea de alertă ține în viață „Guvernul Meu”

Starea de alertă ține în viață „Guvernul Meu”

Probabil că după ce au depășit momentul entuziasmului și au recitit Planul Național de Investiții și Relansare Economică liberalii au intrat în sevraj. Nimic sau aproape nimic din ceea ce este scris acolo nu se poate pune în practică. Măsurile prevăzute nu au acoperire, nu sunt susținute de o legislație adecvată, nu există fonduri decât pe hârtie și, ca atare, sunt niște măsuri moarte. Totuși, liberalii trebuie să guverneze, nu pentru că așa ar vrea lumea, ci pentru că așa vor ei. Nu are importanță că nu se pricep, au prins șpilul stării de alertă și este singura situație care le convine. Singura care le place. Și singura care le satisface foamea de bani.

Orban se miră de numărul mare de îmbolnăviri de parcă nu ar ști de unde provin

Ce s-ar fi făcut Guvernul într-o stare de normalitate? Ar fi sucombat repede, strivit de propria-i incompetență. Deja, până acum, șase din cei 16 demnitari de rang înalt din subordinea lui Orban au fost puși la colț de câte o moțiune simplă. Or asta spune multe. Că premierul nu i-a retras de pe posturi este o altă poveste. Apoi, într-o stare de normalitate nu am mai fi vorbit de Guvernul Orban, ci de fostul Guvern Orban. Premierul ar fi fost nevoit să-și strângă bagajele și echipa și să plece de la administrarea țării.

Penibil, dacă nu ar fi atât de ridicol

Starea de urgență a fost mană cerească pentru liberali. Refuz să cred că a fost nevoie de ea pe motiv că epidemia de coronavirus risca să scape de sub control. Nu avea ce să scape, din moment ce aceasta nu fusese declarată pe teritoriul României.

Nelu Tătaru ar fi în stare să bage la izolare și gândirea

Nici acum nu este declarată. Explicațiile ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, frizează ba absurdul, ba inepția, are de ales. Epidemia, deci, nu a fost declarată pentru că nu se întrunea numărul necesar de cazuri! Și atunci, dacă nici măcar de o epidemie nu ne adunasem, ce atâta stare de urgență? Ce atâta stare de alertă? Iohannis a ajuns în situația în care să fie prins ca într-un clește între propriile minciuni. Tabloul arată cam așa: președintele instituie starea de urgență pentru o epidemie nedeclarată, stare care are ca scop prevenirea răspândirii unei afecțiuni ușoare, ca un guturai! Cuvintele îi aparțin. Penibil, absolut penibil, dacă nu ar fi fost atât de ridicol.

Rezerva de soacre

În mod cert, Iohannis a văzut cât de incompetentă este haita de liberali numiți în Guvern. I-a venit în ajutor și pentru a o menține pe linia de plutire, dar și pentru a-și conserva propria poziție. Un președinte susținut de un partid al cărui Guvern ar mai fi încasat încă o moțiune de cenzură se putea numi oricum, numai președinte nu. Ca atare, starea de urgență a devenit pluta aruncată liberalilor.

Arafat tot mai puțin salvator tot mai mult politician

Era singura modalitate prin care aceștia puteau lăsa impresia că muncesc, că știu ce au de făcut, că se zbat să scoată țara la liman. Era doar o imagine falsă, pentru că planurile liberalilor erau cu totul altele. Să profite la maximum de situația creată pentru a înțesa ministerele și instituțiile statului cu oamenii lor de încredere, căci nu mai era nevoie de concurs la angajare. S-a văzut imediat cine sunt specialiștii aduși. Ospătari, patroni de cârciumă și de tarafuri, patroni de pompe funebre, de saloane de înfrumusețare și de service auto. Iar dacă nu erau de ajuns, aveau la dispoziție rezerva de amante, soacre, soții, surori, veri și alte rude, rezervă pe care au folosit-o din plin.

Ajutați Guvernul purtându-i măștile

După starea de urgență, prelungită ilegal cu o lună, a urmat starea de alertă. Și ea prelungită. Și se va prelungi cât va fi nevoie, pentru că trebuie menținut regimul achizițiilor directe, fără licitații, fără transparență. Fără ea, liberalii sunt în daună totală, căci au adus în țară sute de milioane de măști de protecție și încă nu au vândut totul. Sunt zeci de combinații cu aparatură medicală, de se trezesc spitalele cu ea la poartă, deși nu au solicitat nimic, dar pe care vor fi obligate să o achite. Mecanismul funcționează perfect. La ordinul lui Vela, poliția și jandarmii te vânează din autobuz, din magazin, de la benzinărie și, dacă nu ai mască, îți aplică o amendă mai mare decât darul de nuntă. După care te vei repezi să sprijini guvernarea liberală ajutând la golirea stocurilor.

Ofertă de nerefuzat

În mod cert, actuala stare de alertă se va prelungi. Grupul de Comunicare Strategică va ști de unde să scoată un număr tot mai  mare de îmbolnăviri și de morți. Mai ales că doar dacă te-a călcat trenul nu intri la categoria decedați din cauze Covid. „Guvernul Meu” are nevoie, mai mult decât oricând, de starea de alertă, prelungită până la alegeri. Este singura modalitate prin care poate rezista. Ciolacu a promis că nu va depune moțiune de cenzură pe timpul stării de alertă, că nu e oportun. Păi cum să nu profite? Asemenea cadouri nu se refuză.

author avatar
Valentin Boeru
2.669 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger