AcasăPoliticaStare de urgență după alegeri? Ludovic Orban n-a scăpat de întrebarea care...

Stare de urgență după alegeri? Ludovic Orban n-a scăpat de întrebarea care le dă mari emoții românilor – VIDEO

Stare de urgență după alegeri? Ce răspuns a dat Ludovic Orban întrebării care le dă mari emoții românilor - VIDEO

După ce a fost în cursul după-amiezii la Cotroceni, împreună cu Nelu Tătaru, la ședința convocată de președintele Iohannis, pe tema gestionării problemelor generate de noul coronavirus, Ludovic Orban a făcut o oprire la sediul Ministerului Sănătății (MS).

La finele discuțiilor de la MS, Ludovic Orban a fost întrebat dacă se ia în calcul o eventuală instituire a stării de urgență după alegerile parlamentare programate în decembrie – o întrebare care îi preocupă, în mod firesc, pe mulți români. ”În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricție”, a sunat răspunsul dat de premier.

Cu gândul la ce va urma de Sărbători, premierul a adus din nou în discuție de ce anume ar depinde evoluția situației generate de noul coronavirus. ”Îmi doresc să ajungem la zero infectări, să ne petrecem Crăciunul liniștiți, dar depinde de fiecare dintre noi”, a mai punctat Ludovic Orban, din fața sediului MS.

Orban fusese și luni la Ministerul condus de Tătaru

În cursul zilei precedente, după ce a stat de vorbă cu Nelu Tătaru la sediul instituției pe care acesta din urmă o conduce, pe fondul tragediei de la Piatra Neamț, prim-ministrul Orban a anunțat că discuțiile au vizat situația ATI-urilor. ”Am discutat în detaliu situaţia pe fiecare subiect, câte paturi de Terapie Intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile. De asemenea, am discutat situaţia personalului şi a posibilităţilor de recrutare de personal suplimentar care să deservească secţiile de Terapie Intensivă şi în urma acestei analize va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID”, a precizat premierul.

Totodată, Ludovic Orban a anunțat că se are în vedere creșterea numărului de paturi ATI. ”Planul pe săptămâna asta prevede o creştere a capacităţii cu cel puţin 200 de paturi. Am discutat, pe săptămâna asta, sunt cel puţin 200 paturi, sunt soluţii pe care le-am gândit pe fiecare regiune şi pe Bucureşti (…). Am discutat şi de posibilitatea creşterii numărului de paturi la Terapie Intensivă şi de ventilatoare”, a mai fost auzit spunând șeful Guvernului.

author avatar
Cristina Stefan
237 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger