AcasăPoliticaSpunem deja PA banilor de la PNRR? Orban ori spune adevărul, ori...

Spunem deja PA banilor de la PNRR? Orban ori spune adevărul, ori e un ATAC la Guvernul Cîţu

Ludovic Orban Spunem deja PA banilor de la PNRR? Orban ori spune adevărul, ori e un ATAC la Guvernul Cîţu

Ludovic Orban critică faptul că România nu se află printre ţările care au primit deja avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni”, afirmă Ludovic Orban, subliniind că încă din luna ianuarie a acestui an a pledat pentru implementarea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală.

Suntem presaţi de timp

Şi aici, cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni. La ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%.

Gândiţi-vă că termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investiţii va fi foarte complicat: autostrăzi, spitale, deci investiţiile complexe o să ne genereze foarte multe probleme în implementare dacă noi nu accelerăm implementarea respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Satu Mare, unde prezintă moţiunea „Forţa dreptei”.

Orban a râs de ministerul Educaţiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că dacă banii alocaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă dotărilor unităţilor de învăţământ şi reabilitării clădirilor vor fi gestionaţi de către ministerul de resort, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare, nici măcar un sfert din suma propusă în plan nu va fi folosit.

Există alte finanţări prin PNRR care pot să genereze proiecte pentru localităţi. Avem o foarte importantă sumă alocată, de exemplu, pe zona de educaţie: dotarea şcolilor, eficienţa energetică la nivelul şcolilor. Sunt proiecte care vor schimba la faţă foarte multe şcoli.

Aici sperăm ca implementarea să fie făcută de primării şi nu de Ministerul Educaţiei, pentru că vă spun că dacă o lasă la Ministerul Educaţiei, prin Inspectorate, suntem pa.

Nu apucăm să implementăm nici măcar un sfert din proiecte, pentru că asta înseamnă să ai studii de fezabilitate, indicatori tehnico-economici care – atenţie! – pe clădiri verzi, adică cu sisteme de energie solară, cu anumite condiţionalităţi.

Deci sunt nişte proiecte destul de complexe”, a mai zis Ludovic Orban.

author avatar
Andrei Ștefan
724 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca PNRR a fost facut de eunucul USR-ist, s-a uitat asa peste un puscariasi, si apoi in spatiul public ies numai minciuni

  2. S-a asteptat cineva la altceva? Nu v-ati dat seama ca tocmaI asta a fost scopul lui ghinea marele zero? A facut documentul ala in bataie de joc (pentru ca nu se pricepe de loc, dar nici nu a cerut ajutorul celor care se pricep), tocmai pentru ca asta a fost rolul lui de sluga: sa nu ajunga nici un cent in colonie. NU avem voie sa ne dezvoltam. Noi trebuie sa fim privati de resursele noastre, sa le dam pe nimic, ca apoi sa cumparam pe bani grei produse finite, facute din materia noastra prima. Altfel, nu am mai fi colonie.

  3. Cine a crezut bazaconiile „tacutului” cu miliarde si miliarde ??? Cred ca nici EL. Dar nada pentru guvizi a fost buna… S-au prins, cati ??/ 6 milione si jumate. Aferim.

  4. Planul PNRR nu va fi gata nici in septembrie. Iar asta pentru ca astia de la guvernare nu se pricep sa-l faca. Dar, nu-i bai. Vor masca pierderea a 17 mld cu valul patru al pandemiei, alegerile din pnl, perdele de fum dna, rusia, china, refugiatii afgani si cine mai stie ce. E foarte usor. UE va mai gasi si vreo masura de infrigement pentru ceva din vremea psd, asa ca banii dispar usor din dreptul Ro și psd va fi vinovat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger