AcasăPoliticaSoroș a dat ordinul: Ungaria, următoarea țară care pică!

Soroș a dat ordinul: Ungaria, următoarea țară care pică!

Ungaria se confruntă în prezent cu presiuni pe piețele financiare și cu o monedă slăbită. Ce trăiesc maghiarii în prezent nu se datorează gestionării defectuoase a economiei, ci este o formă de pedeapsă cerută de George Soroș și aplicată cu stoicism de lacheii care la Bruxelles decid politica UE. În cazul Budapestei, s-a stabilit să piardă 7,5 miliarde de euro din finanțarea promisă tuturor statelor blocului comunitar pe motiv că …nu are șapcă. Fiindcă au votat masiv, la ultimele alegeri, în favoarea lui Viktor Orban, oferindu-i o majoritate de două treimi, ungurii sunt acum pedepsiți, li s-a declarat, pe față, război (deocamdată, doar financiar).

Nu-i exclus ca Soroș, părintele revoluțiilor de catifea, să pregătească și o serie de proteste în Budapesta, atent orchestrate spre a forța căderea lui Viktor Orban.

Viktor Orban, un Gică Contra la Bruxelles

După cum scrie influentul ziar german Die Welt, amenințările UE de a sancționa Ungaria au slăbit moneda țării, au lărgit deficitul bugetar și au crescut costul împrumutului extern. Dar, în ciuda greutăților provocate populației, presa europeană și establishmentul său liberal solicită și mai multă durere pentru maghiari.

Același establishment are misiunea de a-l înlătura de la putere pe Orban din cauza opoziției sale față de politicile „diktate” la Bruxelles. Premierul Ungariei este un fel de Gică Contra – votează împotriva migrației în masă, nu e de acord cu multiculturalismul îndrăgit în Occident și nici nu crede într-o Europă federalizată. Colac peste pupăză, mai face și afaceri cu Vladimir Putin, cumpărând gaze ieftine din Rusia!

Dar, cum oamenii l-au votat puternic, oferindu-i două treimi majoritate în Parlament, Viktor Orban se dovedește a fi o nucă tare. Pe plan, este iubit și controlează clasa politică, iar pe plan extern, puțin îi pasă de imaginea avută în ochii Vestului. Pentru toate astea, Bruxelles a decis să aplice pedepse colective. Ungurii trebuie să plătească!

Cum determină UE inflația în Ungaria

După cum subliniază Die Welt, Banca Centrală a Ungariei a luat măsuri dramatice pentru a susține moneda țării și a încetini inflația prin creșterea ratei dobânzii la 13%. Dar, în ciuda tuturor eforturilor, un euro a urcat la 424 de forinți, după ce la începutul anului era 350. Și, dacă mai punem la socoteală că euro a slăbit în raport cu dolarul, vedem că moneda Ungariei a înregistrat scăderi și mai dramatice în raport cu moneda de rezervă globală.

Spre meritul său, Ungaria a folosit o serie de instrumente politice, inclusiv plafonarea prețurilor, pentru a menține costul bunurilor esențiale în jos.

Analist financiar la DZ Bank, Sandra Striffler explică în ce constă războiul dus de Bruxelles împotriva maghiarilor: „Atâta timp cât UE blochează plata a miliarde de euro din fondurile destinate Budapestei, Banca Centrală va fi într-o poziție dificilă, aș zice chiar că a pierdut lupta cu forintul”.

Ce se întâmplă în regiune

Moneda Ungariei nu este singura din regiune care are probleme – zlotul polonez s-a depreciat în raport cu euro și dolar, la fel și coroana cehă. Dar Praga se află în grațiile Bruxellesului și va primi fonduri UE, după cum încearcă și Varșovia să se împace cu stăpânii din Vest.

Președintele Comisiei Europene recunoaște că a folosit „instrumente” împotriva Ungariei. Să ne amintim că, înainte de alegerile din Italia, Ursula von der Leyen a avertizat că, dacă la Roma iese cine nu trebuie, „UE are instrumente pe care le-ar putea folosi” pentru a corecta un astfel de rezultat, despre care a spus că sunt deja folosite împotriva Ungariei și Poloniei. „Instrumentul” este șantajul cu fondurile promise statelor membre, iar Budapesta este pedepsită, nefiind primită la masă când s-au împărțit banii; până acum, a pierdut 7,5 miliarde de euro, iar UE vrea să-i mai rețină alte 5,8 miliarde. La o execuție bugetară de 84 miliarde euro (previziune pentru 2023), se vede că suma oprită Ungariei de von der Leyen e foarte mare.

Va deveni Ungaria un caz de testare?’

În ciuda întregii retorici despre „ordinea bazată pe reguli” și „democrație”, Uniunea Europeană nu este ea însăși o instituție democratică, judecând după acțiunile și amenințările lansate. Dacă cineva votează „greșit” într-un stat membru, așa cum au făcut-o ungurii și italienii, Bruxellesul e gata să își folosească „instrumentele” pentru a pedepsi popoarele care nu se supun.

Și, coincidență, pedepsirea Ungariei vine după ce miliardarul George Soroș a cerut ca Ungaria să fie „un caz test” – nu ești obedient și votezi cum nu trebuie, nu primești bani!

Soroș, von der Leyen, think tank-uri, Comisia U.E… Realitatea este că toți se reunesc la Bruxelles pentru a alcătui blocul puterii dominante din Occident, căruia nu-i pasă cu adevărat de drepturile omului, de democrație sau chiar suferința popoarelor. Acest bloc de putere va continua să facă tot ceea ce consideră necesar pentru a pedepsi națiunile care se răzvrătesc împotriva mega-planului Marea Resetare. Cât de departe vor merge în efortul lor, nimeni nu poate spune, dar știm ceea ce chiar ei au spus-o – că doresc o Europă federală, fără state naționale suverane!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.064 afisari

11 COMENTARII

  1. Soros intotdeauna a protejat maghiarii.Daca faceau romanii, ce fac maghiarii, eram sanctionati sever.Pe ei ii mangaie usor pe crestet.

  2. De ce pleci de la efect la cauza si nu de la cauza la efect ? De ce nu ne spui care este CAUZA pentru care UE blocheaza banii din fondurile destinate Budapestei ? Uniunea Europeana nu este o insitutie democratica ? Serios ? Nicholas , esti incorigibil , iar esti pe miriste , da-ne sursa , CAND si UNDE a cerut George Soros ca Ungaria sa fie ” un caz test ” ?

  3. Eu nu stiu daca se va intampla ceva cu Ungaria (eu cujet ca nu), dar ceea ce stiu este ca mai an, Orban l-a fugarit pe Soros din Ungaria cu toate ONG – urile sale, stiu ca ungurii platesc benzina peste tot cu 480 F/L, care la paritatea de azi e cam 5,95 lei, iar restul ”lumii” cu 679 F/L, cam 8,42 lei, ca 1000 de forinti o cumperi cu 12,4 lei iar cu 1000 de foriti la ei esti cam vax, iar la noi cu 12 lei cumperi ceva. Haulita asta a UE a mai fost si cand ungurii au construit gardul la granite si acum au cam toti. Stati linistiti ungurii nu sant ghioceii UE , ca unii.

  4. A nu se confunda Ungaria cu pasalacul Romania care a platit tribut unei tari de 5 ori mai mici doar pentru a fi bagata in seama.

  5. Ala de la Davos a zis la TV ca in toate guvernele lumii are infiltrati care lucrează pt el dar ăștia de la ue sunt toți ai lui!!!

    • Deci, cu ghilimele, că e citare din ceea ce ,,se exprimă” domnul Emil Boc, ,,sprijinul politic” , ?

  6. Acest diavol putred si expirat Soros ar fii mai bine sa mearga la camera de asteptare la crematoriu

  7. Nu numai Ungaria, fac la fel si cu Germania. Probabil ca urmeaza si Italia dar iau unul cate unul pe rand. Daca sant destepti fac o alianta anti-UE si se ajuta unii pe altii, sau chiar destrama UE pana mai au putere. Si daca au nevoie de un aliat mai puternic Rusia ii ajuta oricand. Si atunci poate pica soros si davos

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger