AcasăPoliticaSorin Grindeanu, în campanie: ministrul Transporturilor promite 100 de kilometri de autostrăzi...

Sorin Grindeanu, în campanie: ministrul Transporturilor promite 100 de kilometri de autostrăzi noi pe an!

sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Subiectul drumurilor și al autostrăzilor din România revine, periodic, în atenție. Mai nou, ministrul Transporturilor a anunțat care e planul pentru acest an, dar și pentru 2024. Când vine vorba de kilometri de autostradă ce vor fi dați în folosință.

Sorin Grindeanu a anunţat că s-au creat toate premisele ca începând din acest an, minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosinţă să fie de 100 de km pe an, iar la anul, când este un vârf, să ne ducem spre 150 de km, potrivit news.ro. Precizările oficialului guvernamental aflat în postura de ministru al Transporturilor, dar și de vicepremier au fost făcute miercuri seară, într-o emisiune la Prima News Tv.

„Anul acesta vor fi 100 de kilometri”

În primă fază, șeful de la Ministerul Transporturilor a menționat că anul trecut, adică în 2022, au fost 52 sau 53 de kilometri de drum expres şi autostradă finalizaţi. „Dacă anul trecut a fost un an în care s-a apăsat foarte mult pedala în a a semna contracte, având şi anumite borne şi la CNAIR şi pe zona de CFR, s-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosinţă că vorbim de autostrada sau drumuri expres (..) să fie de 100 de km pe an. Având atâtea şantiere deschise şi atâtea contracte în acelaşi timp în execuţie, sunt toate premisele ca pe anii viitori, începând cu acest an, minimul anual, s-ar putea la anul, când este un vârf, să ne ducem pre 150, dar anul acesta vor fi 100 de km”, a afirmat Grindeanu.

Social-democratul a menționat, totodată, că „este foarte important ca indiferent de guverne, indiferent de miniştri, să se menţină acest lucru”.

Grindeanu: În doi ani aproape am dublat bugetul ministerului Transporturilor

Grindeanu a făcut referire și la anul ce vine, despre care se știe că e un an electoral, dar și la ce ar trebui să se întâmple după 2024. Și anume să se mențină prioritară această zonă a investiţiilor în infrastructură.

„O să vină alegeri în 2024. Şi după 2024 este la fel de important ca această zonă să rămână prioritate, să fie oameni politici puternici care să poată să se bată pentru bugete. În doi ani aproape am dublat bugetul ministerului Transporturilor, de la 14 miliarde în 2021 acum vorbim, până la rectificare, de undeva la 23 de miliarde, şi la rectificare trebuie să primim un plus pentru că încep să intre în funcţiune mecanismele PNRR. Vorbim în doi ani de aproape de o dublare, acest lucru nu poţi să îl faci fără a avea o susţinere politică”, a mai afirmat Grindeanu.

De altfel, în urmă cu două săptămâni, Sorin Grindeanu anunța, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, faptul că „2022 a fost a fost un an record pentru lansarea proiectelor de infrastructură și semnarea contractelor”.

„Trebuie să menținem același ritm alert în următorii ani și în implementarea efectivă a proiectelor.

Doar așa avem garanția dezvoltării României”, a mai scris Grindeanu, în 12 ianuarie, pe rețeaua de socializare.

author avatar
Andrei Coman
417 afisari

17 COMENTARII

  1. Și ce-a făcut pînă acum, că e de ceva timp ministru? Aaaa… „va face”, „va drege”… totul la viitor. A făcut, pînă acum, sau face, în clipa de față, nu există. DOAR ÎN VIITOR VA FACE. Atunci tot „în viitor” vom analiza și noi ceea ce-au făcut pînă atunci!

  2. mai era unu’ parca tot de la PSD( Dan Sova) care desena autostrazi pe o harta la televizor si promitea ca vor fi gata ieri. Si p-orma l-au bagat astia la zdup pe motive de coruptie.

  3. ZIARE.COM SITE-UL FOSTILOR COMUNISTI BOSHOROGI HOITURI IMPUTITE SI NEO-FACISMUL ACTUAL CE FAC PROPAGANDA MINCINOASA CU FAKE NEWS SI LAUDA STATUL ESUAT ACTUAL CE A DUS ROMANIA SI ROMANII IN STADIUL DE SCLAVAGISM

    ZIARE.COM TOTI ROAMNII SA-SI BORASCA POOLILE IN GURA VOASTRA DE ANALFABETI LINGAI IN KOOR JEGUL PRESEI ROMANESTI INTR-O VESELIE

    ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE SI CRIMINALII PRESEI ROMANESTI
    CU ASTFEL DE REBUTURI UMANE SI JEGURI AI SOCIETATII CE LINGEAU IN KOOR PE CEAUSESCU SI LAUDAU CONDUCATORUL SUPREM
    A REUSIT TIMP DE 25 DE ANI , UN CIZMAR SA SUBJUGE UN POPOR DE 22 DE MILIOANE

    EXCREMENTELE CONTINUA SA EXISTE SI AZI PUBLICAND ELOGII , DAR ALTUI CONDUCATOR SSSUPREM

  4. Acest gogman sluga securista,va face si va drege.Deocamdata,cica ” am dublat bugetul transporturilor „. Ai dublat pe dracu sa te ia,asa a fost facut Bugetul.Tu mai mult ca sigur ai triplat PARANDARATUL. Asta da,te credem.In alte Tari 100 de Km.se construiesc in 2 luni,asa ca nu te mai … pe tine cu marili realizari.

  5. Acest gogoman sluga securista,va face si va drege.Deocamdata,cica ” am dublat bugetul transporturilor „. Ai dublat pe dracu sa te ia,asa a fost facut Bugetul.Tu mai mult ca sigur ai triplat PARANDARATUL. Asta da,te credem.In alte Tari 100 de Km.se construiesc in 2 luni,asa ca nu te mai … pe tine cu marili realizari.

  6. Aceasta marmelada CRUDA -Gindeanu este legat ombilicar DE PINOKIO si socrelu lui Ilie Sarbu CARE IN NUMELE binelui TARII fac impreuna HOTII DE MILIARDE………………..

  7. 100 km de autostrada pe an…să nu vorbim de germania, doar de ungaria!…ungurii au peste 2800 de km de autostradă!…după calculele lui pește prăjit Rumania îi va ajunge pe unguri prin 2050 daca o mai exista colonia!…si asta dacă vom mai avea finanțare după 2026!…asa că adio si un prânz verde…

  8. Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger