AcasăPoliticaSorin Grindeanu îl face praf pe Florin Cîțu. Îi trimite şi o...

Sorin Grindeanu îl face praf pe Florin Cîțu. Îi trimite şi o somaţie de ultimă oră

Sorin GrindeanuSorin Grindeanu îl face praf pe Florin Cîțu. Îi trimite şi o somaţie de ultimă oră

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, sare la gâtul lui Florin Cîțu. De ce? Din cauza măsurilor fiscale pe care social-democraţii nu le consideră potrivite pentru actuala situaţie în care ne aflăm, şi anume pandemia generată de COVID-19.

Sorin Grindeanu îl compară pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, cu Nero, împăratul care a incendiat Roma. Grindeanu i-a cerut lui Cîțu să prezinte bugetul pentru anul 2021 la fel de rapid cum a fugit din Parlament când era să ajungă premier.

România nu poate progresa atâta timp cât are un Nero la Finanțe, țopâind pe Facebook și sărbătorind victorii care înseamnă de fapt mari înfrângeri pentru români și pentru dezvoltarea României (…) Doar un inconștient desface șampania în timp ce România se prăbușește!

Am un singur mesaj pentru domnul Cîțu: să vină repejor cu bugetul, la fel de rapid cum a fugit când era să ajungă premier! Să vină și să prezinte românilor situația financiară a țării! Îl somez pe domnul Cîțu să vină și să spună cu cât va crește taxele anul viitor, cu cât va crește TVA-ul„, a spus Sorin Grindeanu.

Florin Cîţu pretinde, în schimb, că a repurtat o victorie

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, vineri seară, că agenţia de rating Fitch a menţinut ratingul de ţară al României. „În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021”, anunţă ministrul de Finanţe. ”Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară al României”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta arată creprezentanţii agenţiei de rating au apreciat soluţiile pentru reducera deficitului, care nu includ creşteri de taxe.

„În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021 :«The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit (Guvernul PNL s-a angajat să se concentreze mai degrabă pe eficienţă şi pe măsuri specifice decât pe creşteri de impozite pentru a reduce deficitul – n.r)»”, a mai scris Cîţu, preluat de news.ro.

Agenţia de rating Moody’s – prima dintre agenţiile de profil care a finalizat raportul pentru România – a menţinut ratingul ţării noastre, apreciind decizia Guvernului de la Bucureşti de a nu majora cu 40 de procente valoarea punctului de pensie.

author avatar
Andrei Ștefan
447 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger