AcasăPoliticaSondajul, cât mai e sondajul?!

Sondajul, cât mai e sondajul?!

Bătălia pentru Capitală se ascute, în sfârșit! Și, chiar dacă nu putem spune cine îi va lua locul lui Nicușor Dan, există câteva elemente care ne dau de înțeles că situația s-a schimbat. Sondajele de opinie comandate în funcție de interesele de moment și care îl dădeau drept câștigător detașat pe Cristian Popescu Piedone sunt, deja, de domeniul trecutului, noua realitate e alta și vine cu cifre diferite.

 Avându-l drept adversar pe Cătălin Cîrstoiu, Piedone și Nicușor Dan și-au permis să zburde pe la tv, anunțând peste tot că între ei doi se dă marea finală. Și-au trimis „bezele” electorale, convinși că n-au niciun fel de concurență.

Anunțul că PSD și PNL au renunțat la controversatul manager al Spitalului „Municipal” și îi vor arunca în luptă pe Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja a produs rumoare în piață. Piedone este cel mai speriat dintre toți, știe că, acum, sondajele care urmează să apară îi vor arăta adevărata valoare; câteva procente din Sectorul 5, deși are emoții și în cartierele de acolo, unde se știe că, în mod tradițional, se votează „roșu”.

De altfel, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a explicat cel mai bine cum arată acum bătălia pentru Capitală și cine tremură.

În primul rând, așa cum am spus, Piedone este conștient că pierde foarte mult, poate chiar jumătate din procentele cu care era creditat în sondaje. Simpatizanții săi vor migra spre Gabriela Firea dintr-un motiv cât se poate de simplu – electoratul PSD are, în sfârșit, un candidat cu care se identifică, asta ca să nu mai vorbim despre bucureștenii nemulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan din ultimii 4 ani.

„Până în momentul acesta, Piedone lua o bucată importantă a electoratului PSD. Doamna Firea este un candidat asimilat cu Partidul Social Democrat și se bucură de o simpatie foarte mare în rândul electoratului PSD din București și nu numai. Și, atunci, cea mai mare parte a acestui electorat, care nu a fost convins de domnul Cîrstoiu și se îndrepta către Cristian Popescu Piedone, probabil va migra către Gabriela Firea. Evident, acele procente pe care Piedone le avea până în momentul acesta în intenția de vot se vor modifica, vor scădea”, a explicat Rareș Bogdan.

În aceeași situație este și Nicușor Dan, al doilea candidat afectat direct de schimbările produse în ultimele zile. Asta pentru că, aidoma lui Cristian Popescu Piedone, actualul primar general va pierde și el câteva procente. Nu atât de multe, dar este clar că liberalii bucureșteni au și ei spre se îndrepta cu votul în momentul de față, iar Nicușor Dan nu mai reprezintă o opțiune. Nici măcar pentru cei care votează „contra”, fiindcă până și aceștia sunt profund dezamăgiți de mandatul dezastruos al celui pe care l-au ales în 2020.

Începe adevărata campanie electorală

Filialele din București ale PSD și PNL vor intra în joc, după ce s-au odihnit la începutul campaniei, ignorându-l total pe Cătălin Cîrstoiu. Acum, este de așteptat ca aceste două puternice mașini electorale să tureze motoarele la maximum, cu afișe împânzite în toată Capitala, reclame la radio, tv și în presa scrisă, flux de mesaje pe social media, împărțit de fluturași pe marile artere etc.

În scurt timp, procentul lui Piedone va scădea, știut fiind că bazinul Gabrielei Firea pleacă de la 25%, scor minim, garantat de nucleul dur al electoratului PSD. Actualul edil de la Sectorul 5 a profitat de bâlbele lui Marcel Ciolacu și, anunțându-și primul intenția de a candida, a atras o bucată importantă din masa votanților social-democrați; acum, aceștia se vor întoarce în „coșul” PSD, Gabriela Firea fiind un politician în care mulți simpatizanți „roșii” se regăsesc.

Burduja, la rândul său, intră în joc având avantajul tinereții, de care se folosește din plin mai ales în mediul online, acolo unde, de câteva luni, este extrem de prezent. Și tocmai pe acest segment al populației se bazează și Nicușor Dan. Actualul primar general înțelege că nu mai poate avea scorul din sondaje, liberalii având și forța, și priceperea necesare să convingă electoratul că Bucureștiul a regresat în ultimii patru ani.

Clanul Piedone, alungat din „5”?

Chiar și după ce a anunțat că Firea va fi candidatul PSD-ului, Marcel Ciolacu tot i-a întins o mână lui Cristian Popescu Piedone, îndemnându-l să se retragă. Ce nu a înțeles actualul edil de la „5” a fost mesajul din spate – acela că riscă să piardă tot, adică sectorul pe care îl conduce în prezent, fiindcă de Capitală nu mai poate fi vorba.

Bine, lui Piedone nu-i pasă prea tare pentru că, speră el, s-a acoperit, trecându-se în fruntea listei pentru europarlamentare din partea PUSL. Să vedem, însă, dacă are suficient sprijin și reușește să facă pragul.

Deocamdată, electoratul lui înțelege foarte bine că, de fapt, Piedone vrea la Bruxelles, unde împușcă un loc călduț plătit foarte bine și o imunitate care-l protejează de orice anchetă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.828 afisari

7 COMENTARII

  1. Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant.
    Declarație pe proprie răspundere: Solicitantul poate fi pus să completeze o declarație care să confirme că locuiește efectiv la adresa menționată în cerere.

    Sa vezi cum se vor trezi unii ca au flotanti acasa la ei.
    Gaselnita asta cu declaratia pe proprie raspundere se foloseste si la banci dar si la digi.
    Corect este sa nu primrsti vaza se flotant, sa u iei credit si sa nu daci contracte daca nu poti dovedi cu acte ca locuiesti la adesa respectiva.

  2. Doamna le are cu sondajele!…câte a făcut la viata ei ,întrebați-l pe pandele…!…

  3. Nu înțeleg cum poate avea Nicușor Dan atâta obrăznicie , atât tupeu, să mai vrea un mandat , în condițiile în care
    nu a făcut nimic, absolut nimic. Atunci când mai aud câte o maimuță de la USR vorbind de realizările lor, îmi vine
    să sparg bietul televizor, care practic, nu are nicio vină.
    Să se ducă și să ne lase pentru că ne_am săturat de el și de realizările lui !

  4. Daca pe buletinul de vot va exista un ungur sau un chinez, pe unul din astia doi voi vota. Firea, Nicusor si Pietone sa se duca unde a intarcat mutul iapa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger