AcasăPoliticaUltimul SONDAJ politic. Rezultate șocante, influențate de războiul din Ucraina! / Cum...

Ultimul SONDAJ politic. Rezultate șocante, influențate de războiul din Ucraina! / Cum stau PSD, AUR și PNL

SONDAJ. S-a aflat ce arată procentele, după izbucnirea războiului în Ucraina. AUR, în scădere. Cum stau PSD și PNL

Un sondaj de opinie realizat după izbucnirea războiului din Ucraina arată o scădere a procentelor din dreptul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Partidul condus de către George Simion și Claudiu Târziu a scăzut la 18,9%, față de luna februarie, când avusese 32,7%, potrivit cifrelor postate miercuri, 9 martie, de către Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research.

Primul în acest top rămâne PSD-ul, urmat, mai nou, potrivit cifrelor prezentate public, de PNL, partidul condus de Florin Cîțu. Adică pe locurile 1 și 2 se situează principalele formațiuni din actuala coaliție de guvernare. În timp ce USR-ul rămâne pe locul 4 în intenția de vot a românilor.

PNL revine pe locul 2

E vorba despre un sondaj național INSCOP MONITOR privind intenția de vot pentru partide, realizat în luna martie a acestui an. Mai exact, cu date culese între 2-7 martie 2022, după invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Efectele războiului asupra opțiunilor politice ale românilor încep deja să se vadă. Raportat la bazinul respondenților care au exprimat o opțiune de vot reprezentând 72,8% din totalul eșantionului:

– PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie).

– Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie).

– AUR suferă un recul coborând la 18,9% (22,4% în februarie)

– USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie).
PSD și USR își păstrează scorul electoral anterior invaziei rusești din Ucraina”, notează Ștefureac, pe Facebook.

Citiți și: Cum i-a ajutat Klaus Iohannis pe cei de la AUR să crească în sondaje. Acuzaţii din interior

Sondaj de ultimă oră. AUR, pe locul 2, după PSD / Câți români mai votează cu PNL

Posibile explicații pentru creșterea PNL și scăderea AUR

Cum s-ar putea explica atât creșterea ușoară a PNL-ului, cât și scăderea AUR? Iată ce a notat Remus Ștefureac în aceeași postare:

„Creșterea ușoară a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care castiga puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE.

Scăderea ușoară a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media si adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid.

Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenției de vot sunt temporare, datorate contextului emoțional sau ele se vor adânci.

În mod cert, modul în care partidele aflate la putere vor gestiona imensele provocări de securitate, dar și socio-economice, vor influența puternic opțiunile electorale.

La fel cum poziționarea partidelor de opoziție față de agresiunea Rusiei și consecințele acestei invazii pentru securitatea si calitatea vieții în România vor avea efecte asupra intenției de vot”.

S-a mai aflat că sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice în perioada 2-7 martie 2022 pe un eșantion de 1077 de respodenți. Eroarea maximă admisă este de +/-3%.

1.614 afisari

23 COMENTARII

  1. sondaje masluite si inexplicabile . de ex de ce a crescut pnl , o data cu facturile la energie ? sau de ce este in frunte psd tovarasul de hotii din energie cu pnl ?. sau de ce a scazut aur care nu a facut nimic nici bine nici rau ca nu pot face din opozitie nimic . trageti apa ca pute de la o posta .

  2. Nu cred! Minciuni ticăloșite! Români vi se pregătește ceva, pandemia a fost floare la ureche!

    • vom muri de gat cu banditii , cu mafia de stat . Ei acum dau ultimul tun si jupoaie ultimii bani de la gura prostimii cu facturile DUBLE la energie!! Au buncare , provizii si armament – toti au pistoale la brau…

      • murim o pvla, tu nu vezi ca astia vor sa mareasca contributiile la asigurarile sociale? sunt deja 42.5% cat pezedeul mamii lor mai vor 100%?
        schwab – nu veti detine nimic si veti fi fericiti

  3. Au incercat sa faca o lege care arunca la gunoi securitatea Romaniei si transfotma armata sub comanda unor straini niste mercenari sau carne de tun si astia se dau ok in sondaje??? Dati va denisia ca va vom da jos ca si stapanii vostrii vor cadea doar nu credeti ca valorati ceva pt alegatori??!!!

  4. Aur nu e partid. Nu e nici alianță. Nu e nici pentru Unire. E un maldăr de Fiare vechi, fiare vechi! Maldărul s-a umflat ca broscoiul care a vrut să întreacă boul. Fără rai, fără proiecte de țară, fara palmares, fără personalitate, fără obraz, obrăznicăturile kremlineze din aceasta coterie – urgie recalcitranta nu mai au nicio șansă. Au una, direct în iad!

  5. AUR pregătește lege pt a da cetățenia română la 800 de mii de israelieni „vorbitori de limba română” deoarece, zic ei, aceasta „le-a fost furată”. (Simion în direct la Romania TV)

  6. Ma intreb, cata prostie poate sa fie in capul unora sa participe la astfel de insailari, care n-au nicio relevanta. Cum poti sa votezi aceleasi mizerii vazute si rasvazute dealungul anilor.?? Ce ar fi spus oare imbuibatii dn Parlament daca lumea(daca ar fi gandit un pic), ar fi refuzat sa raspunda intrebarii ??? Sau sa fi spus, refuz sa votez cu vanzatorii la bucata a poporului roman ???

  7. Aiureli, tataie! Când vor fi la urne se vede procentul. Am mai trăit sondaje scoase din burtă pentru satisfacție celui care plătește iar la numărarea voturilor abia adunau peste 5%. Nu uitați, Ponta era în sondaje la distanță de un popcorn de Johannis, iar lă numărarea voturilor a fost fiul ploii.

  8. Pai cum dreacu sa nu creasca PNL-ul in sondaje ? SoCatzu iese zilnic la TV si va reaminteste ca economia duduie,a crescut puterea de cumparare si mai creste de te ia ameteala.Tot mai multi bani se aduna in buzunarele romanilor, ( care or fi aia ?),se vad efectele reformelor lui SoCatzu.Iar lui i se indeseste zi de zi parul vobsit pe chelie. Talanul este foarte multumit de ” guvernul meu „. A rrezolvat-o si cu pandemia. Avionul de mare lux este permanent gata de decolare,cu motoarele turate.Draaaagi romani,iaca dovezi concreeete ca sa ajunga PNL-ul pe primul loc,pt. a ridica din sant si a o aburca pe cele mai inalte culmi, ROMANIA EDUCAAATA,ESUAAATA,DIGITALIZAAAATA,ASFALTAAATA,NORMAAAALA,DE TIP MAFIOOOOT.

  9. Ba , e tare o stire pe ziua news in care spune ca guvernul ucrainean nu are de a face nimic cu ucrainenii, ca 80%au nationalitate americsna, restul alte nationalitati , jellinschi asta actorul fara minte e evreu dar tristetea e ca si la noi tot asta e componenta si guv si psalamentului de aia suntrm la punctul asta de faradelege , incalcare a Constitutiei si ssracirea crunta in care suntem.

  10. AUR este aceeași mizerie ca și PNL. PSD și USR. După eșecul USR s-a ridicat o alternativă a acestuia cu față ortodoxă.

    • ce rau ti-a facut AUR ? daca ghicesti in viitor ce va face aur , tie de ce nu-ti iese ghicitul si ai ramas sarac ?

  11. ce rau ti-a facut AUR ? daca ghicesti in viitor ce va face aur , tie de ce nu-ti iese ghicitul si ai ramas sarac ?

  12. AUR este un partid de oameni normali, nu de homalai care si mananca mucii si si beau pisatul Ei nu au fost la guvernare dar voi ati fost si ati bdat o cu muci in fasole

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger