AcasăPoliticaSondaj: PSD și AUR au, împreună, 50%. Unde se situează PNL și...

Sondaj: PSD și AUR au, împreună, 50%. Unde se situează PNL și USR PLUS. S-a aflat totul înaintea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu!

Sondaj: PSD și AUR au, împreună, 50%. Unde se situează PNL și USR PLUS. S-a aflat totul înaintea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! (foto: digi24.ro)

Un sondaj ale cărui rezultate au ajuns recent în atenția opiniei publice prezintă date aferente unui demers sociologic, realizat de IRES (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie), în luna mai a acestui an.

Rezultatele au fost publicate duminică, 14 iunie, de Europe Elects, pe pagina de Facebook. Sunt prezentate cifre comparate cu cele vizând rezultatul alegerilor din 2020.

Iar rezultatul sondajului amintit arată astfel:

PSD-S & D: 36 % (+ 7)
PNL-PPE: 28 % (+ 3)
AUR-ECR: 14 % (+ 5)
USRPLUS-RE: 11 % (-4)
PRO-PPE: 3 % (-1)
UDMR-PPE: 3 % (-3)

Din câte se poate observa din sondajul în cauză, PSD-ul condus de Marcel Ciolacu e primul în opțiunile electoratului autohton, pe un trend crescător, cu un plus de 7 procente. Mai mult, PSD și AUR, partidul în fruntea căruia se află George Simion și Claudiu Târziu, ar avea împreună peste 50% din preferințele electoratului. PNL-ul, în schimb, e al doilea în preferințele electoratului, cu 28 de procente, și o creștere de 35, în timp ce USR PLUS se situează pe locul 4, cu 11 procente – și o scădere cu 4% de la alegeri.

În tot acest timp, vă amintim că social-democrații se pregătesc să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Și că vor să dea jos Executivul, având mai multe reproșuri, inclusiv pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

Încă de săptămânile trecute, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunțase că social-democrații vor trimite textul moțiunii de cenzură și parlamentarilor neafiliați, dar și celor de la AUR, că ”poate au și dânșii adăugiri la text”.

AUR: Acest guvern de haBarnamiști trebuie să plece acum, cu tot cu Ghinea și cu Cîțu! Demisia, ageamiilor!

Zilele trecute, AUR transmisese un mesaj dur la adresa Guvernului. ”După ce s-a lăudat zile în șir cu proiectele lui senzaționale, după ce i-a sfidat, cu aroganța sa cunoscută, pe cei care criticau Planul Național de Redresare și Reziliență al României, ministrul Cristian Ghinea și-a dovedit totala incompetență, picând rușinos examenul de capacitate în fața Europei: Comisia Europeană a respins PNRR-ul trimis de guvernul României.

Oricât de mult s-ar chinui premierul Cîțu să ne explice că de fapt planul e bun, dar n-am înțeles noi bine, este clar că documentele trimise sunt o însăilare făcută pe genunchi, fără date concrete, fără precizarea surselor de finanțare, cu cifre încurcate și calcule scoase din burtă.

Este clar că, dacă lucrurile continuă așa, România nu va mai vedea niciun ban din miliardele care i se cuvin de la UE. De aceea, acest guvern de haBarnamiști trebuie să plece acum, cu tot cu Ghinea și cu Cîțu! Demisia, ageamiilor!”, au cerut reprezentanții AUR, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
840 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger