AcasăPoliticaSondaj INSCOP. Cum votează românii, avem MAREA FINALĂ a alegerilor din 2024!

Sondaj INSCOP. Cum votează românii, avem MAREA FINALĂ a alegerilor din 2024!

sursa foto: opiniabuzau.ro

INSCOP a realizat un sondaj de opinie, potrivit căruia jumătate dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare.

PSD este pe primul loc în intenţiile de vot ale românilor, cu 28,7%.

Marea finală la alegerile parlamentare 2024

Partidul condus de Marcel Ciolacu este urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este 0,3%.

USR ar avea în prima variantă 14,6%, iar în cea de a doua 14,1 %. Partidul Dianei Şoşoacă urcă la 4%, comparativ cu luna precedentă. Numărul celor care spun că nu merg la vot a scăzut sub 20%, în condiţiile în care, la precedentul sondaj, aproape un sfert dintre cei chestionaţi nu intenţionau să participe la vot.

Principalele trei partide, PSD, PNL şi AUR sunt într-un uşor regres al intenţiei de vot comparativ cu luna precedentă. Doar USR şi SOS România înregistrează creşteri uşoare”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

În ce direcţie merge România?

68,6% dintre români sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită (faţă de 69,5% în septembrie 2023), în timp ce 23,4% cred că se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 21,1% în septembrie 2023), iar 8% nu ştiu sau nu răspund.

„Persoanele cu vârsta între 30 şi 60 de ani, cei cu educaţie primară, gulerele albastre sau gri şi cei cu venituri reduse sunt în medie mai pesimişti decât restul populaţiei în ceea ce priveşte direcţia ţării”, conform analizei.

 

author avatar
Andrei Ștefan