AcasăPoliticaSondaj de ultimă oră. AUR, pe locul 2, după PSD / Câți...

Sondaj de ultimă oră. AUR, pe locul 2, după PSD / Câți români mai votează cu PNL

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – partidul condus de către George Simion și Claudiu Târziu – crește în sondaje, fiind al doilea după PSD și înainte de PNL, ambele partide aflate în coaliția de guvernare.

Cel puțin asta indică datele unei cercetări INSCOP realizate în ianuarie acest an, la nivel de intenție de vot pentru partide.

Astfel, AUR este cotat cu 20,6% în preferințele electoratului, după PSD, cu 34,3%, și înaintea PNL-ului, cu 16,6%, respectiv USR, cu 12,1%.

foto: Facebook
foto: Facebook

Concluziile directorului Inscop

„Intenția de vot pentru partide în ianuarie 2022.

Două concluzii principale:

1. Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice. După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca.

2. Tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la problemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR. Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei observăm o creștere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul națiunii, problemele sociale și politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist”, susține, într-o postare pe Facebook, directorul Inscop Research, Remus Ștefureac.

Când a fost făcut sondajul

La nivel de detalii tehnice, s-a aflat că sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group. Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI – interviuri telefonice.

Și că volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

author avatar
Andrei Coman
2.013 afisari

16 COMENTARII

  1. Jos de la guvernare tradatorii daca nu mai are sustinere nici macar de la cei care i au ridicat doar sa ne duca in dezastrul de acum , prin ei insisi or sa ajunga la cosul de gunoi al istoriei!!

  2. USR 12,5%?Ori astia mint,ori suntem o tara de sadomasochisti careia i-a placut calareala PNL-USR din asazisa pandemie.Dupa cati poarta botnite pe strada asa s-ar zice.

  3. N-ar hi baidar vai steaua lor si la personajele din acest partid. Parca-n tara asta au murit toti oamenii de valoare…

  4. Chiar daca voi fi dezamagit de AUR,la viitoarele alegeri voi vota cu ei.De ce?Pentru ca de 30 de ani FSN,FDSN,PDSR,PNL,PNTCD,PD,PSD,PNL,ne-au fut ut si ne-au pacalit ca pe ultimii prosti.Lasa-i si pe astia de la galeria de fotbal sa vina 4 ani la putere,poate or face ei ceea ce nu au facut jegosii 30 de ani.

    • Gigi, PSD a fost la guvernare nu 30 de ani, ci jumătate. PDL, PNL, UDMR sunt de stânga? Băsescu și Iohannis care au fost niste dictatori au fost pesedisti?

      • psd -pnl aceiasi mizerie , au fost intelesi cu pnl sa vina prin rotatie la furat , nu mai fi asa indragostit de psd ca sint la fel de hoti si perversi !

      • Băsescu a fost în PSD iar lohanis în PNL când au văzut că-i loc de ,,drojdie ” au diluț-o în detrimentul românilor .
        Așa au ajuns la butoiul cu miere !
        Ca ȚIGANUL; când a ajuns împărat, întâi lui tacso i-a dat în cap!

  5. Iohanus este dusmanul Romaniei!In numele asa zisei incalziri globale vrea sa distruga economia atat cata mai este!

  6. Psd,PNL,si USR,au fost numai pentru distrugerea romîniei,si pentru conturile lor propi.ACUM E RÎNDUL NOSTRU CA AUR E SÁ AJUNGÁ ÎN CONDUCEREA ROMÎNIEI,DE ACEIA VOTEZ AUR,LA ALEGERI,SI EU SI PRIETENI MEI DE FAMILIE.HAIDETI DRAGI ROMÎNI CÁ-CI SE POATE SCHIMBA TOTUL ÎN ROMÎNIA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger