AcasăPoliticaSondaj CURS 2021. Cu cine ar vota românii, dacă mâine ar fi...

Sondaj CURS 2021. Cu cine ar vota românii, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? Prăpastie între partidul favorit şi celelalte

ciolacu-cituSondaj CURS 2021. Cu cine ar vota românii, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? Prăpastie între partidul favorit şi celelalte

Un sondaj CURS comandat de PSD arată că formaţiunea politică al cărei lider este Marcel Ciolacu calcă tot în picioare. S-a căscat o prăpastie între social-democraţi şi celelalte partide.

În plus, românii nu văd organizarea de alegeri anticipate ca o soluţie pentru rezolvarea actualei crize politic, dar, totuşi, procentul celor care și-ar dori asemenea alegeri este surprinzător de mare la mai puțin de un an de la alegerile parlamentare.

Cu cine ar vota românii la alegerile parlamentare?

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Vor românii alegeri anticipate?

La întrebarea „Credeți că soluția pentru criza politică este organizarea alegerilor anticipate?”,, 42% dintre respondenţi au spus „da”, în timp ce 45% au spus „nu”.

  • Da – 42%
  • Nu – 45%
  • Alta – 2%
  • Nu știu / Nu răspund – 11%

Creşterea preţurilor, marea grijă

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
654 afisari

1 COMENTARIU

  1. Inca odata se demonstreaza ca prostia la romani e cronica. Niciodata nu voteaza pentru, ci impotriva celorlalti, uitand ca „ieri” ne conduceau aceeiasi si ne mergea la fel de rau. Sparam tot timpul ca se va schimba ceva dar, nu se schimba nimic, se schimba LUPII intre ei. OARE NU SE VA LANSA UN PARTID AL OAMENILOR ONESTI DIN TARA ASTA ??? Ca, sa nu-mi spuneti ca au disparut oamenii ADEVARATI dintre noi, ca au ramas numai lichelele. De 30 de ani asteptam…dar, cum am asteptat o vesnicie sa ne intregim cat de cat tara, vom mai astepta… Sper sa mai fiu in viata sa pot spune oricui: da, domnule sant din Romania si nu doresc sa plec nicaieri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger