AcasăPoliticaSondaj cu rezultate de netrecut cu vederea. Ce partid domină Capitala în...

Sondaj cu rezultate de netrecut cu vederea. Ce partid domină Capitala în preferințele respondenților/ Cum e văzută activitatea primarului Nicușor Dan

(sursa foto: capital.ro)

Au trecut luni bune de la alegerile locale, iar un sondaj realizat de CURS la nivelul Bucureștilor scoate la lumină părerile locuitorilor Capitalei când vine vorba despre felul în care se reflectă în ochii oamenilor activitatea edilului Nicușor Dan, la aproape 10 luni de când acesta a ocupat fotoliul de primar, în calitate de succesor al Gabrielei Firea în fruntea Primăriei Generale.

În primul rând, se remarcă faptul că, potrivit sondajului CURS prezentat de stiripesurse.ro, PSD-ul e prima formațiune politică în preferințele respondenților de USR PLUS și, respectiv, PNL.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, răspunsurile în topul preferințelor participanților la sondaj au arătat astfel:
Partidul Social Democrat (PSD) 32%
USR-PLUS 25%
Partidul Național Liberal (PNL) 22%
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) 8%”.

sursa foto: stiripesurse.ro

Vești deloc bune pentru primarul Capitalei

Răspunsurile participanților la sondaj nu prea par a fi măgulitoare pentru edilul Capitalei, dacă este să ne uităm la procentele din dreptul răspunsurilor oamenilor când vine vorba despre evaluarea activității lui Nicușor Dan în fruntea Primăriei Capitalei.

”Cum apreciați activitatea Primarului General Nicușor Dan de când acesta a fost ales?” – a sunat întrebarea vizându-l pe actualul edil al Bucureștilor. Iar răspunsurile sunt următoarele: 5% consideră activitatea acestuia drept foarte bună, 24% drept bună, iar majoritatea o văd ca proastă – 56%, în timp ce 9% – foarte proastă.

O altă întrebare cu un răspuns edificator o reprezintă următoarea: ”Credeți că în București lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”. În acest caz, răspunsurile au fost: Mai degrabă într-o direcție bună – 25%, Mai degrabă într-o direcție greșită – 66%.

Conform sursei citate, sondajul a fost realizat în perioada 19 – 23 iulie 2021. ”Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste”, cu 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar ”marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%”.

864 afisari

1 COMENTARIU

  1. De abia astept uramatoarele alegeri!
    Votez AUR instant fara indoieli, trebuie scosi de la guvernare cei ce vor sa cedeze suveranitatea tarii catre Bruxelles, toti tradatorii de neam si tara trebuie sa fie exclusi in cel mai bun caz iar in cel mai rau caz trebuie sa moara!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger