AcasăPoliticaSondaj Avangarde. Ce partid ar câştiga alegerile la "ani-lumină" distanţă, dacă ar...

Sondaj Avangarde. Ce partid ar câştiga alegerile la „ani-lumină” distanţă, dacă ar fi alegeri mâine

ciolacu-cituSondaj Avangarde. Ce partid ar câştiga alegerile la "ani-lumină" distanţă, dacă ar fi alegeri mâine

Cel mai recent sondaj Avangarde arată preferinţele românilor în materie de partide politice. Astfel, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, de exemplu, PSD ar domina autoritar opțiunile de vot, cumulând 40% din voturi, cu doar 5% sub rezultatul obținut la parlamentarele din 2016.

De cealaltă parte, PNL a cunoscut o ușoară creștere, influențată și de intrarea lui Nicolae Ciucă în calculele politice, cel care a devenit, ulterior, premierul României.

Şi AUR e în creştere, în preferinţe

Față de sondajul anterior, efectuat în luna octombrie, AUR a crescut de la 14% la 15%, USR a scăzut de la 13% la 11%, iar PNL a scăzut un procent de la 18% la 17%. PSD și UDMR au staționat.

Întrebați cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 40% dintre respondenți au spus că ar vota cu Partiddul Social Democrat (PSD), 18% cu Partidul Național Liberal (PNL), 15% cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), 11% pentru Uniunea Salvați România (USR), 5% pentru UDMR, 4% pentru PMP, 3% pentru PPUSL, 1% pentru Pro România, 1% pentru ALDE și 2% au răspuns că ar vota cu alte formațiuni politice.

Ce oameni politici sunt simpatizaţi?

La întrebarea „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?”, respondenții au declarat că au o părere bună despre: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Geoană (27%), Emil Boc (27%), Raed Arafat (26%), Nicolae Ciucă (19%), George Simion (19%), Klaus Iohannis (17%), Ludovic Orban (12%), Dacian Cioloș (7%), Florin Cîțu (5%), Nicușor Dan (4%).

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie 2021, prin metoda CATI, pe un eșantion de 906 subiecți. Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

author avatar
Andrei Ștefan
579 afisari

2 COMENTARII

  1. Sondaj sri , ce avangarde ? pieleapuleanu este un fel de georgian pop in relatia cu sri , sint procentele planificate pentru alegeri . sa ai parere buna despre arafat si boc inseamna sa i k kt in loc de creier , sau rafila si ciolacu

  2. Tu esti dintre cei gazati la 10 august si fiindca ti s a schimbat ADNul judeci cu tartita Daca nu Rafila si Ciolacu atunci cine ,Catu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger