AcasăPoliticaRomânia, obligată de von der Leyen să-și închidă termocentralele! Comisia Europeană ne...

România, obligată de von der Leyen să-și închidă termocentralele! Comisia Europeană ne vrea săraci, plini de datorii și ținuți în frig!

(sursa foto: cvlpress.ro)

După ce recent președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a pus accent pe faptul că e nevoie să fie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari, cerându-i premierului Ciucă, în contextul vizitei sale la Bruxelles, să explice Comisiei Europene „că nu putem pune în pericol stabilitatea sistemului energetic național”, s-a aflat la ce soluție de compromis s-ar fi ajuns cu reprezentanții acestui for european, în urma unor discuții.

România trebuie să închidă termocentralele pe cărbune din Complexul Energetic Oltenia până la finalul anului în curs. Adică în mai puțin de două luni. Totul, ca parte a jaloanelor din arhidiscutatul deja PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență. În caz contrar, ar urma să se piardă peste un miliard de euro din banii deja primiți de la Comisia Europeană, titrează joi știripesurse.ro.

Care ar fi varianta de compromis

În tot acest context, s-a aflat, în baza unor surse guvernamentale, citate de site-ul menționat, că s-ar fi ajuns la o variantă de compromis cu reprezentanții Comisiei Europene.

Care ar fi această vehiculată soluție? Aceea că termocentralele ar urma să fie trecute în conservare, în loc să fie închise direct.

Ceea ce presupune că, în situația unor vârfuri de cerere de energie electrică, termocentralele ar putea fi pornite în orice moment.

Zamfir: Trebuie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari!

„Trebuie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari!

Prim ministrul Ciucă trebuie să explice Comisiei Europene că nu putem pune în pericol stabilitatea sistemului energetic național pentru că niste neisprăviți din minister au făcut un calendar de închidere/ deschidere de capacități de producție absolut nerealist!
România a ajuns-din cauza politicilor dezastruase ale ministerului Energiei- să importe 10% din necesarul de energie electrica și 13,5% din necesarul de cărbune!

Dle prim ministru, dați ordinul: La loc comanda, dle Popescu!”, a cerut, în urmă cu trei zile, pe Facebook, senatorul PSD Daniel Zamfir.

author avatar
Andrei Coman
1.718 afisari

17 COMENTARII

  1. CE sau Urasula nu pot obliga pe nimeni NIMIC! Ei fac niste recomandari dar maciuca de la noi+ popescu min.energiei le iau drept ordine de slugoi si tradatori ce sint ! Politicienii romani au uitat cine i-a ales si nu sint in slujba poporului roman ci a satanei!

  2. „…termocentralele ar putea fi pornite în orice moment.”
    Termocentrala nu este Dacia 1310 sa-i dai o cheie si sa porneasca. Iti trebuie cel putin trei saptamani sau o luna ca sa repornesti o termocentrala.

    • O sa ajungă niște sclavi în patru labe toti trotitenarii ăștia spălați pe creier ,care își mai pun speranța in UE care este noul lagăr globalist

      • Guvern de fricoși!
        Asta a omorât oamenii cu vaccinurile ei și acum vrea sa murim de frig în case.
        Ai noștri tac și accepta resemnați.
        Când vor ieși oamenii în srrada are va vina coana mare sa_i salveze?
        Nu avem căldură, nu avem apa calda, Nicușor doarme pe scaunul de primar. Pe el nu_l interesează pe tru ca i_a spus doctorul sa_si tina copilul în frigider din motiv de reflux.
        Mare ti_e gradina Doamne!

  3. DE CE MAI AVEM GUVERN DACA NU NE REPREZINTA ?,DE CE URSULA POATE DA ORDINE LA BUCURESTI ?.
    CE-ATI SEMNAT IN ACODUL DE ADERARE MAI TRADATORILOR ?,DESECRETIZATI ACORDUL DE ADERARE SA STIE TOT ROMANUL CE-L ASTEAPTA !.
    IRESPONSABILA ,HABARNISTA ,HOATA DE URSULA SE RAZBUNA PE ROMANI PENTRU CA NU TAC PRIVIND JAFUL DE LA VCACINURILE PHISER !.
    CAND UN MACIUCA UN ZERO IN MATERIE DE GUVERNARE SI IN MATERIE DE ENERGIE AJUNGE LA BRUXELLES NU STIE SA DESCHIDA GURA ,DOAR DA DIN CAP !,
    VA MIRA CU CE RASPUNSURI VINE ?.A PLECAT UNUL LA PARIS BOU SI S-A INTORS VACA !.
    DAM DE DRACU CU ASA HAHALERE CARE PRETIND CA NE REPREZINTA.

  4. Daca tanti Ur Sulica ordona Se inchide toate termocentralele care e, si se deschide bordeluri in locul lor, se executa ?

  5. CUM E CU VRUTUL ASTA? UM GRUP DE BOMBARDIERI AR VREA SA LE-O TRAGA SANATOS SI PANA LA EPUIZARE MENTALA IDIOTILOR CARE CONDUC ROMANIA…TOTI ASTIA CU C SAU K…UNU CA UNU..DACA POPORUL ESTE DE ACORD, RAMANE DOAR SA II TINA PE ASTIA CINEVA SA NU MISTE!

    DACA URSULA LE ORDONA SI EI FAC SLUJ( VAI DE CAPUL CRACANAT AL GENERALULUI DE TABLA! FRICOS SI KKACIOS) DE CE NU AR MERITA EI ALINIATI LANGA ZIDUL DE LA TARGOVISTE? DE CE NU AR AVEA VREUN NOROC DE NISTE BOMBARDIERI BETI SI IESITI DIN PUSCARIE?

    OARE MAMA LUI CIUCA TRAIESTE? S-O DUCE LA BISERICA, ORI CA ORICE OLTEANCA SADEA DA DRACU TOT SI PE TOATE! PAI, DACA MAMA ISI INCREDINTEAZA FIUL SATANEI, ASA NE PUTEM EXPLICA DE CE URASTE ASTA POPORUL ROMAN ASA TARE…NU V-AR MAI RABDA DUMNEZEU VII PE LUME, TICALOSI FARA VIATA IN VOI! LEGUME! CASTRATI!

  6. „Comisia Europeană ne vrea săraci, plini de datorii și ținuți în frig!”
    Ca in comunism. Atunci macar eram independenti si aveam locuri de munca

  7. SA CAUTAM UN ALT VICTOR ATHANASIE STANCULESCU, SERGIU NICOLAESCU, GELU VOICAN VOICULESCU TRAIESTE INCA, ION ILIESCU INCA NU STA LA PAT…FACETI UN REMAKE DUPA ASASINAREA LUI CEAUSESCU CU LABAGII ASTIA DIN FRUNTEA TARII DE ASTAZI: OLTENI SI ALOGENI…UNU CA UNU, ASORTATI CU NISTE ARDELENI CU OS UNGURESC…

    ZIDUL DE LA TARGOVISTE ESTE.
    ELICOPTERELE MAI SUNT.
    ARMATA E CU NOI, TOT CA IN DECEMBRIE 89.
    SECURITATEA E TOT CU NOI, DAR ACUM LING CLANTELE STRAINILOR, DAR TOT DE TARA NU AU GRIJA. AU JURAT SI AU JURAT STRAMB!
    ZIARELE SCRIU CA IN SCANTEIA, BA SI MAI RAU.
    CURVELE POLITICE SUNT MAI PROASTE CA IN 89.
    POLITICIENII DE ASTAZI NU STIU SA FI FACUT VREO MESERIE LA VIATA LOR. AU LUSTRUIT BASTOANE CU DOSUL. VEZI CIOLACU, SUPLINITORUL DE PROFESOR, ALINA BAȘINA, CĂTU LINIUTA, CIUCA INVINGATORUL DIN AFGANISTAN, LUDOVIC ORBAN, UMBRA LUI NELU IORDACHE LA RAHOVA, BLONDA DE LA TARGSOR, BOC A LUI POC SPRE DELOC SI IN FINE, GEOANA, ALESUL MIHAELEI, DRAGOSTEA LUI DRAGNEA. CA ULTIMUL E ASEMENEA CELUI DINTAI…SUPLINITOR LA SUPLINIT. CAND VIN APELE, SCOT DEASUPRA GUNOAIELE…AM UITAT DE JEGUL ARAHAT, ALESUL LUI PAHONTU, DE ZICI CA AU TRECUT TOTI PE LA SCARAOTCHI DE SI-AU LUAT FISA POSTULUI SI PLANUL DE VIATA PERSONALA. DOAR DUMNEZEU SI MAREA NEAGRA IUBESC POPORUL ROMAN, DRACII ASTIA SUNT PE AICI NAIMITI CA MERCENARI CU ZIUA! BUNI DOAR DE SCUIPAT!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger