AcasăPoliticaSocialiștii europeni îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale:...

Socialiștii europeni îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale: „Susținem pe deplin decizia”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Socialiștii europeni au salutat miercuri măsurile fiscale asumate de Executivul condus de către Marcel Ciolacu, liderul PSD.

I-au transmis premierului român un mesaj pe o rețea de socializare. Aceștia consideră că Marcel Ciolacu a făcut o treabă bună și astfel România nu va risca pierderea fondurilor europene.

„Susținem pe deplin decizia luată de Guvernul României”

„Întotdeauna am susținut un sistem fiscal corect. Susținem pe deplin decizia luată de Guvernul României și Partidul Social Democrat pentru a stabiliza bugetul, a proteja oamenii și a evita pierderea banilor europeni”, a transmis Partidul Socialiștilor Europeni (PES), într-un mesaj postat pe contul de Twitter (X).

Reprezentanții PES susțin că Marcel Ciolacu a făcut o „treabă bună” cu menținerea cotei de TVA și a cotelor mici la alimente, medicamente, energie și cărți.


Cu o zi în urmă, Marcel Ciolacu a fost felicitat de Iratxe Garcia Perez, șefa socialiștilor din Parlamentul European, pentru măsurile fiscale propuse de Guvernul pe care-l conduce – VEZI DETALII AICI.

Ciolacu, în Parlament: S-a terminat cu privilegiile la stat!

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, marţi, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. De la tribuna Parlamentului, premierul Ciolacu a declarat că a venit în fața aleșilor neamului pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduce „pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară și să pună punct modului în care cei puternici și cu foarte mulți bani se credeau de neatins”.

„De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat! Și mai ales s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală!

La fel ca toți românii, și eu m-am săturat de ipocrizie! M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu ești șef la stat, atunci nu mai poți munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenții ori facilități fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea”, a mai afirmat Ciolacu, marți, în discursul din Parlament.

author avatar
Andrei Coman