AcasăPoliticaSocial-democrata Firea, semnal de alarmă: ”Facturile vor sări în aer!”

Social-democrata Firea, semnal de alarmă: ”Facturile vor sări în aer!”

(foto: facebook)

Social-democrata care, până toamna trecută, a condus Primăria Capitalei a transmis, miercuri după-amiază, un mesaj menit să îi pregătească pe bucureșteni pentru ceea ce ar urma să vină, odată cu sezonul rece, când e vorba de ce cuantumul facturilor.

Facturile vor sări în aer! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat anularea subvenției la gigacalorie! Asta în contextul în care prețul energiei a explodat, fiind semnalate creșteri cuprinse între 300% și 500%!

Toate acestea înseamnă o iarnă foarte grea pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire, și nu doar pentru ei, ci și pentru locuitorii marilor orașe ale României!”, susține Gabriela Firea, într-o postare transmisă pe pagina sa de Facebook.

Firea: S-a întâmplat exact invers, așa cum PSD a semnalat de la bun început!

Prim-vicepreşedintele PSD trimite săgeți la adresa Guvernului. ”Celebra OUG 114 plafona prețul la energie, însă Guvernul PNL-USR a anulat-o, că nu era bună, că era dată de PSD!
Mai mult, a liberalizat piața energiei, susținând că asta va aduce scăderea prețurilor, prin stimularea concurenței! S-a întâmplat exact invers, așa cum PSD a semnalat de la bun început!”, susține Firea.

Senatoarea PSD încheie mesajul cu trimitere la Divinitate. ”Dragi bucureșteni, Doamne ajută! Atât a mai rămas!”, conchide Gabriela Firea.

Cîțu: Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă

Pe de altă parte, aflat, miercuri, la Ploiești, premierul Florin Cîțu a făcut referire la Legea consumatorului vulnerabil, care a primit recent undă verde în Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Șeful Guvernului spune că actual normativ în cauză nu e ”îndeajuns” pentru iarna acestui an.

”Legea consumatorului vulnerabil a fost aprobată ieri şi îmi pare bine că, după ce am insistat de o lună de zile, s-a găsit timp şi pentru Legea consumatorului vulnerabil. Este în Parlamentul României de câteva luni de zile, dar nu s-a găsit timp pentru ea. S-a votat ieri în sfârşit.

Vreau să văd detaliile exacte, pentru că am înţeles că s-au schimbat puţin lucrurile acolo. Sunt resurse, dar nu ajunge. Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă. Mai sunt şi alte măsuri pe care le luăm în calcul pentru perioada următoare”, a declarat Cîțu.

Prevederile acestui act normativ ar urma să se aplice de la 1 noiembrie. ”Prevederile acestei legi se vor aplica de la 1 noiembrie, astfel încât cei care au nevoie de acest sprijin în perioada sezonului rece, pentru încălzire, să poată beneficia de această măsură.

În funcție de veniturile persoanelor va fi acordată o compensare financiară, care să țină cont de tipul de încălzire folosit pentru fiecare gospodărie în parte”, a anunțat Ludovic Orban, marți, pe pagina sa de Facebook, după adoptarea actului normativ.

192 afisari

1 COMENTARIU

  1. SîrmanKur trebuie dusă în Turcia sau Afganistan și dată ălora ca să aibă ce călări!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger