AcasăPoliticaȘocant! Misterul de la Măcărești a fost elucidat. „Sunt toți cetățeni din...

Șocant! Misterul de la Măcărești a fost elucidat. „Sunt toți cetățeni din Republica Moldova”

Un caz incredibil a avut loc în ziua votului pentru alegerile locale, în comuna Prisăcani, județul Galați.

Primarul din comună a organizat, la Școala Gimnazială Măcărești, două secții de votare – 589 și 590.

Până aici nimic deosebit, numai că la una dintre secții prezența la vot a fost 0%.

La cealaltă, prezența la vot a fost de 52% (din 508 de alegători înscriși pe listă).

Ghiorghi Stanciu, primarul comunei a explicat că 589 este destinată unei singure adrese, la care figurează cu domiciliu 1.693 de alegători, toți din Republica Moldova.

„Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani, potrivit sursei citate.

El a menționat că inclusiv persoana care i-ar fi luat în spațiu pe ceilalți alegători este tot din Republica Moldova.

Legea le permite așa ceva?

Cu o săpămână înainte de alegeri, PNL Dolj a solicitat organelor de anchetă penală să se sesizeze de urgenţă şi să anuleze sutele de vize de flotant acordate ilegal în comuna Calopăr, judeţul Dolj.

Aceste vize au fost acordate fără ştiinţa proprietarilor, la cererea primarului PSD, cu scopul de a frauda alegerile locale din 27 septembrie. Având aceste vize de flotant, persoane din Craiova sau din alte localităţi ar fi putut vota în comuna Calopăr.

Asta, chiar e prea de tot

Autorităţile locale au amenajat în municipiul Galaţi patru secţii de votare, în care ar fi trebuit să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetăţenie şi care au fost luate în spaţiu de un bărbat care deţine două proprietăţi.

Gălăţeanul respectiv deţine două proprietăţi, o casă, unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi un apartament la bloc, unde figurează alţi aproximativ 5.000 de moldoveni, a explicat directorul Serviciului de Evidența Populației Galaţi, Silviu Bacalum.

„Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Un altul, găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum.

author avatar
Eli Dan Davidescu
287 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger