AcasăPoliticaȘOC! Reacție neașteptată a lui Cîțu. Ce invitație a lansat PSD!

ȘOC! Reacție neașteptată a lui Cîțu. Ce invitație a lansat PSD!

ȘOC! Reacție neașteptată a lui Cîțu. Ce invitație a lansat PSD! (sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

La scurtă vreme după ce s-a aflat că Guvernul Cioloș nu a obținut votul de încredere al Parlamentului, Florin Cîțu, premierul interimar și lider al PNL-ului, a ieșit cu un prim mesaj.

E vorba de o reacție transmisă prin intermediul unei rețele de socializare. „Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.

Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, susține Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu: Soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal

Liderul PNL a adus în discuție un lucru cât se poate de clar pentru toată lumea – aceea că țara are nevoie cît mai repede de un Executiv cu puteri depline.

„România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare”, transmite Cîțu.

Ușă deschisă discuțiilor cu formațiunile parlamentare, mai puțin celor cu AUR

Mai mult, premierul interimar și totodată numărul 1 în cadrul Partidului Național Liberal a dat un semnat cu privire la demararea unor discuții cu formațiunile politice cu reprezentare în Parlament, așadar inclusiv PSD-ului, pentru a se ajunge la formarea unei majorități.

Invitație ce nu se adresează, însă, din câte reiese din mesajul lui Cîțu, și Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea condusă de către george Simion și Claudiu Târziu.

„PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, susține Cîțu în finalul mesajului transmis miercuri, 20 octombrie, după ce s-a aflat rezultatul votului din Parlament.

La finalul votului dat miercuri, în ședința comună a celor două Camere, au fost 88 de voturi ”pentru” și 184 „împotriva” acordării încrederii Guvernului Cioloș. Ar fi fost nevoie de minimum 234 voturi ”pentru” pentru ca Executivul propus de Cioloș, premierul desemnat, să primească încrederea Legislativului.

443 afisari

1 COMENTARIU

  1. In a un guvern in jurul unui pușcăriaș, in jurul unei paiate dirijate de Dzeu stie de cine.
    Repetăm aceiași greșeală așteptând alt rezultat? SIKTIR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger