AcasăPoliticaȘOC pentru Nicușor Dan: bucureștenii îi dau dreptate Gabrielei Firea

ȘOC pentru Nicușor Dan: bucureștenii îi dau dreptate Gabrielei Firea

Nicusor DanȘOC pentru Nicușor Dan: bucureștenii îi dau dreptate Gabrielei Firea

Surpriză la ultimul sondaj de opinie! Mai mult de jumătate dintre bucureșteni cred că alegerile locale din București, organizate pe 27 septembrie, au fost fraudate.

Amintim că în urma scrutinului de acum două săptămâni, candidatul independent Nicușor Dan a câștigat scaunul de primar la Primăria Capitalei, în fața candidatei social-democrate Gabriela Firea, actualul edil.

Potrivit unui sondaj Sociopol, 40% dintre cei chestionaţi cred că alegerile au fost „cu siguranţă” fraudate. Alţi 31% apreciază că „este posibil” ca algerile să fi fost fraudate. Procentele celor care apreciază că „probabil” alegerile locale nu au fost fraudate şi ale celor care sunt siguri că acest proces nu a fost afectat de fraudă sunt de 10, respectiv 8%.

Sondajul Sociopol a fost realizat pe un eşantion de 1003 persoane, în perioada 3 – 8 octombrie, prin interviuri telefonice, scrie antena3.ro.

Gabriela Firea insistă că alegerile au fost fraudate

Gabriela Firea nu se resemnează că a pierdut alegerile și susține în continuare că scrutinul din 27 septembrie a fost fraudat. Ea cere ca softul folosit la alegeri să fie analizat de un expert independent, susținând că, dacă s-ar face acest lucru, s-ar ajunge la anularea alegerilor.

„Rămâne să fim îngrijorați pentru ceea ce se va întampla la alegerile parlamentare pentru că am înțeles că acesta a fost doar un exercițiu, acum, un fel de repetiție cu costume, cum se spune în teatru. La parlamentare probabil vor dori să fure și mai mult astfel încât să-și asigure, prin fraudă, o majoritate parlamentară consistentă în zona de dreapta”, afirmă Gabriela Firea.

„În ciuda furtului masiv, diferența nu este foarte mare între mine și cel care teoretic, cel puțin, a câștigat. Dar cred că cetățenii trebuie să știe adevărul, chiar dacă parcursul meu a fost deviat de furtul care s-a înregistrat la urne în municipiul București și probabil și în alte locuri din țară, dar lumea s-a temut să mai vorbească. De acea, din respect față de români, din respect pentru bucureșteni, trebuie să se afle adevarul, să vedem dacă el va fi consfințit și de către instituțiile statului, dacă nu, totdeauna va rămâne o pată pentru ceea ce s-a întâmplat în această perioadă”, a afirmat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

author avatar
Andrei Ștefan
723 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger