AcasăPoliticaŞOC în USR-PLUS! Dacian Cioloș a câştigat alegerile, dar rămâne fără partid!

ŞOC în USR-PLUS! Dacian Cioloș a câştigat alegerile, dar rămâne fără partid!

ciolos barnaŞOC în USR-PLUS! Dacian Cioloș a câştigat alegerile, dar rămâne fără partid!

Mutări importante în USR-PLUS. Conform unor surse, formaţiunea politică s-ar pregăti de un rebranding. Adică ar urma să renunţe la „PLUS”-ul din nume şi să rămână doar cu „USR”.

Practic, după ce a câştigat alegerile, Dacian Cioloş rămâne fără partid, adică va conduce doar USR-ul construit de Dan Barna.

Cum au reacţionat membrii partidului?

La întrebarea „Sunteți de acord ca noua denumire integrală a partidului să fie Uniunea Salvați România PLUS?”, 55% dintre membri au răspuns „NU”, 44% „DA” iar 1% s-au abținut.

Se pare că cei din USR sunt nemulțumiți de alegerea lui Dacian Cioloș la șefia partidului și „aveau nevoie de asta”. Astfel, la vot a fost schimbat numele partidului din „USR PLUS” în „USR”.

Pare că din ură față de colegii din fostul PLUS, majoritatea din Congres a decis să schimbăm sigla, cu încălcarea art 2 alin (3) din Protocolul de fuziune, votat in Congres si inregistrat la tribunal.

Drive-ul intern al partidului nostru trebuie ar trebui să fie colaborarea, nu ura. Hai să trecem peste falii, oameni buni!”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe un grup intern al partidului.

Cioloş l-a învins pe Barna în USR-PLUS

Noul președinte al USR PLUS, Dacian Cioloș, confirmă decizia luată anterior de partid, de a nu rămâne la guvernare cu Florin Cîțu premier. Cioloș cere de la PNL o altă nominalizare, ca să nu rupă coaliția.

USR PLUS vrea să impună și condiții unui nou premier. În primul rând, un calendar de reforme în baza PNRR, programul de redresare post pandemie pentru România finanțat de Uniunea Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger